Logo Realitatea.md

Plan pentru securizarea străzilor: Șoferii cu încălcări vor fi scoși „în fața clasei” (VIDEO)

10 Octombrie 2019, 15:56 // Auto

O serie de măsuri va fi luată în scurt timp pentru a securiza străzile din țară. Anunțul a fost făcut de Ianuș Erhan, ministrul interimar de Interne, însoțit de șeful interimar al Poliției Naționale, Gheorghe Balan, și de șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, după o ședință de lucru la Guvernul condus de Maia Sandu. Printre acestea, se numără și întocmirea unei liste cu numele șoferilor care au încălcat cel mai des Regulamentul Circulației Rutiere.

Foto simbol

Deocamdată, nu este clar dacă această lista va fi făcută publică sau va fi pentru uz intern, pentru că planul încă este la etapa de definitivare.

Cert este faptul că va fi modificată legislația întru înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii care încalcă limita de viteză și cei care se urcă la volan în stare de ebrietate. 

S-a reiterat despre confiscarea mijlocului de transport - o măsură categorică despre care anterior a anunțat președintele Igor Dodon, făcând referire la exemplul Republicii Belarus. Aceasta ar urma să fie supusă consultărilor publice și conturată împreună cu societatea.

Vor fi lansate campanii de sensibilizare și apeluri către cetățeni, inclusiv, și către cei care nu dețin un permis de conducere sau nu cunosc să conducă un vehicul, dar văd că o persoană se urcă beată la volan.

Mai mult, pentru asemenea cazuri, se prevede deschiderea unei linii telefonice în cadrul Inspectoratului General al Poliției pentru ca oricine să poată sesiza și preveni un accident fatal.

S-a mai propus organizarea unor ore de siguranță la școli cu participarea polițiștilor.

Odată ce va fi publicat raportul integral despre care se vorbește în briefingul de mai sus, Realitatea.md va veni cu informații noi într-un alt articol. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile