Logo Realitatea.md

PLDM renunță la partea sediului ocupată anterior de PL. Pistrinciuc: Trebuie să învăţăm să existăm şi nefiind la guvernare

21 Martie 2016, 23:04 // Politica

După ce acum doi ani și-a extins sediul în întreaga clădire din strada București 88, Partidul Liberal Democrat din Moldova renunță la partea ocupată anterior de Partidul Liberal din același edificiu. Potrivit vicepreședintelui PLDM Vadim Pistrinciuc, formațiunea nu mai are nevoie de cealaltă jumătate, iar pe viitor, pentru a face economii, își va reorganiza sediul „în spații mai restrânse”.

„Sediul PLDM nu este proprietatea PLDM, ci proprietate privată şi nu noi dăm în chirie, ci proprietarul clădirii. Noi nu mai avem nevoie de cealaltă jumătate şi, pe viitor, ne vom reorganiza în spaţii mai restrânse, astfel încât să putem face, de ce nu, nişte economii”, a delcalat Vadim Pistrinciuc în cadrul unui interviu pentru Deschide.md.

„Vom optimiza şi cheltuielile. Trebuie să învăţăm să existăm şi nefiind la guvernare”, a adăugat zâmbind vicepreședintele PLDM.

Realitatea.md a relatat, acum doi ani, despre extinderea PLDM și în spațiul clădirii ocupate anterior de PL, inclusiv subsolul unde, potrivit unor surse, PLDM și-ar fi amenajat o sală de forță. În încercarea de a afla câţi bani plăteşte PLDM pentru chiria clădirii, membri ai PL, care au închiriat spațiile anterior liberal-democraților, au declarat că formațiunea plătea 5.000 de euro lunar pentru un spațiu de 500 de metri pătrați.

În acelaşi timp, şefa Serviciului de presă al PLDM, Larisa Manole, a declarat că formațiunea liberal-democrată închiriază de la SRL „Sobist” un spațiu de 800 de metri pătrați la preț de doar 1300 de euro lunar. Aceasta însă nu a putut explica taxa atât de mică pe care o achită PLDM-ul, spunând că probabil este vorba de o reducere.

Ca urmare a investigării subiectului dat, Larisa Manole a promis că, în câteva zile, preşedintele PLDM, Vlad Filat, va invita echipa Realitatea.md într-o excursie în interiorul întregului sediu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile