Logo Realitatea.md

Pleci cu mașina în vacanță? Află cât te va costa Cartea Verde

07 August 2018, 12:03 // Auto

Când porniți într-o călătorie cu mașina, în afara Republicii Moldova, este necesar să dețineți Polița Internațională de Asigurare „Cartea Verde”. Astfel veți putea evita neplăcerile în urma unui eventual accident produs în străinătate. Mai exact, în cazul unui accident provocat din vina șoferului moldovean, deținător al poliței de asigurare, despăgubirea persoanei care a suferit, va fi efectuată de către societatea care a emis Cartea Verde. Prețurile acestui document variază în funcție de zona de deplasare, tipul autovehiculului, dar și termenul de valabilitate.

Foto simbol: carfromjapan.com

Din prima zonă fac parte Ucraina și Belarus, unde, potrivit companiilor de asigurări din Moldova, prețul pentru Cartea Verde, valabilă 15 zile, este de 3,99 de euro sau 76 de lei.

În cea de-a doua zonă de deplasare sunt incluse Ucraina, Belarus și Rusia. Pentru a călători în aceste țări, veți fi nevoiți să achiziționați polița de asigurare cu 26,1 euro sau 497 de lei.

A treia zonă înclude spațiul european și restul țărilor membre ale sistemului Carte Verde: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Danemarca, Spania, Estonia, Franţa, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Croaţia, Italia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Lituania, Letonia, Malta, Norvegia, Olanda, Portugalia, Polonia, România, Suedia, Slovacia, Slovenia, Elveţia, Albania, Andorra, Azerbaijan, Bosnia şi Herţegovina, Belarus, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia, Tunisia, Turcia,  Ucraina. Cartea Verde valabilă în toate aceste țări costă 41,02 euro sau 782 de lei.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile