Logo Realitatea.md

PLR este de partea lui Andrei Năstase la alegeri: „Un reprezentant al coloanei a cincea rusești în turul II, handicap cronic”

22 Mai 2018, 17:07 // Alegeri

Partidul Liberal Reformator (PLR) califică rezultatele primului tur al alegerilor anticipate pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din 20 mai 2018 ca satisfăcătoare pentru partida anti-oligarhică și unionist-proeuropeană, „deși aflarea unui reprezentant al coloanei a cincea rusești în topul acestor rezultate trebuie considerat drept un handicap cronic de care o capital europeană întârzie să se debaraseze”.

Colaj: Realitatea.md

„În sensul anihilării acestui handicap rușinos, Partidul Liberal Reformator a încercat în preludiul scrutinului din 20 mai să convingă mai multe partide de pe dreapta să formeze o platformă politică electoral unică. Contracararea planurilor urzite de alianța hibridă, anti-națională și anti-europeană, a binomului PDM - PSRM poate avea loc în unitate și conlucrare politică”, se arată într-un comunicat al PLR.

După ce l-au susținut pe candidatul PUN, Constantin Codreanu, și au văzut rezultatele acestuia în urma alegerilor, reprezentanții Partidului Liberal Reformator sunt de părerea că ele au caracter de test și sunt purtătoarele unui imbold puternic în vederea explorării responsabile a filonului electoral, în creștere, unionist-proeuropean.

„În acest context general al luptei pentru destinul românesc și european al Republicii Moldova, dar și în situația concretă stabilită în rezultatul primului tur al alegerilor din 20 mai 2018, PLR cheamă membrii și simpatizanții săi să desfășoare o muncă politică de susținere a candidatului PPDA, Andrei Năstase”, susțin reprezentanții PLR.

Realitatea.md amintește că în campania electorală pentru turul I de alegeri la Primăria Chișinău, Partidul Liberal Reformator a creat o alianță unionistă cu Partidul Unității Naționale în susținerea candidatului Constantin Codreanu. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile