Logo Realitatea.md

Polițiștii de frontieră de la Sculeni au “găsit” o remorcă cu seria caroseriei modificată ilegal

11 August 2017, 16:41 // Societate

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au reținut o remorcă care avea modificat numărul de identificare a şasiului. Cazul a fost înregistrat ieri, 10 august, în timpul controlului unui microbuz de rută ocazională Moldova – Elveția. 

Foto: border.gov.md

Astfel, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean moldovean de 28 de ani, la volanul unui microbuz cu remorcă de model TANO. Tânărul era angajat în calitate de șofer la o companie turistică și transporta pasageri în Uniunea Europeană. În cadrul controlului de frontieră, comportamentul șoferului, dar și lipsa unei declarații clare vizavi de destinația remorcii, au dat de bănuit polițiștilor de frontieră despre existența unor nereguli.

Urmare, polițiștii de frontieră au constatat că numărul certificatului de înregistrare pentru remorcă nu coincidea cu numărul caroseriei. Mai mult, cercetările minuțioase au scos la iveală faptul că este aplicată altă plăcuță de înmatriculare.

Șoferul a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, el fiind contractat de reprezentanții firmei care i-au solicitat transportarea remorcii peste frontieră.

În consecință, remorca a fost reținută și indisponibilizată pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră ”Sculeni” până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Microbuzul cu pasageri la bord și-a continuat drumul, fiind autorizată traversarea frontierei de stat. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7843 0.1383%
USD USD 17.6197 -0.1292%
RUB RUB 0.2966 0.8158%
RON RON 4.4775 0.0626%
UAH UAH 0.6651 -0.1801%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile