Logo Realitatea.md

Polițistul de la „Fulger”, prins cu mâna în buzunar străin, criticat dur de Inspectoratul General al Poliției

04 August 2017, 09:53 // Societate

Inspectoratul General al Poliției (IGP) condamnă orice caz de corupție în rândul polițiștilor, principiul promovat fiind toleranță zero față de corupție. Este mesajul sistemului către angajații, care promovează darea și luarea de mită.

„Atât MAI, cât și IGP, au planificate mai multe măsuri complexe care vin să monitorizeze integritatea polițiștilor în activitatea lor și să elimine factorul uman prin implementarea sistemelor informaționale moderne care permit monitorizarea activității polițistului, inclusiv gestionarea tuturor cazurilor cetățenilor din momentul înregistrării până la soluționarea acestora. Deci, da, ne preocupă această problemă și ne dorim să eliminăm acest flagel din sistem. Cu referire la cazul polițistului de la BPDS „Fulger”, dacă va fi găsit vinovat, acesta va fi pedepsit conform legislației în vigoare și, cu siguranță, nu se va mai regăsi în structurile polițienești”, anunță IGP.

Realitatea.md amintește că un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială "Fulger" a fost reținut acum două zile, fiind bănuit de trafic de influență. Cazul a ajuns în vizorul de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după ce doi soți au sesizat Centrul despre faptul că, polițistul, acționând în complicitate cu o altă persoană, ar fi pretins și primit de la ei 1 200 de euro.

Acesta a susținut că poate influența angajați din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău a ÎS CRIS Registru, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele pentru eliberarea a două permise de conducere de categoria „B".

CNA a reținut un polițist de la „Fulger” pentru trafic de influență. Iată pentru ce a cerut funcționarul 1 200 de euro mită


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 0.1187%
USD USD 17.1569 -0.0612%
RUB RUB 0.2580 0.3501%
RON RON 4.1712 0.0312%
UAH UAH 0.6121 -0.2282%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile