Logo Realitatea.md

Poliția, despre cauza penală privind protestul de mâine, sistarea circulației, locurile de parcare și recomandări pentru participanți (VIDEO)

25 August 2018, 12:36 // Societate

Reprezentanții Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție (IGP) confirmă faptul că a fost pornită o cauză penală pentru instigarea la violență în timpul protestului de mâine, 26 august, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit lui Grigore Moga, șeful Direcției generale urmărire penală, pe rețelele de socialuzare au fost identificate mai multe peroane care instigau la acțiuni de violență. 

Embed:

„Unele dintre aceste persoane deja au fost citate de către ofițerii de urmărire penală pentru a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit. Aceste persoane instigă la acțiuni de violență, pogromuri, incendieri, de aplicare a armelor și a altor obiecte în timpul protestelor, inclusiv de a opune rezistența forțată și armată angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Una dintre aceste persoane chiar propune un scenariu similar celui din 7 aprilie 2009”, a declarat Grigore Moga în cadrul unei conferințe de presă. 

Angajații IGP atenționează manifestanții să nu vină cu arme la protest, iar dacă văd pe cineva cu arme, să anunțe Poliția. De asemenea, Poliția îndeamnă protestatarii să nu consume băuturi alcoolice înainte sau în timpul manifestației și în cazul în care vor fi însoțiți de copii, să aibă grijă de ei și să-i supravegheze mereu.

Circulația rutieră pe perioada desfășurării evenimentului va fi sistată pe străzile: 31 august; Columna; bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Ismail. 

Pentru persoanele care vor veni din teritoriu la protest vor fi prevăzute locuri de parcare a unităților de transport pe următoarele adrese: adiacentul Complexului Memorial Eternitate, scuarul Academiei de Științe, str. Mihai Viteazul, str. Columna și parcarea din adiacentul zonei Circului.

În timpul manifestațiilor angajații serviciului Dialog al IGP vor împărți pliante informative participanților la protest. În PMAN vor fi prezente și câteva echipe de medici care le vor acorda primul ajutor medical participanților la protest, în cazul în care acesta va fi necesar.

Amintim că, protestul este organizat de Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM”. Evenimentul va începe la ora 14.00. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile