Logo Realitatea.md

Poliția a atacat orașelul de corturi de lânga Rada ucraineană: Au avut loc bătăi, există răniți (FOTO/VIDEO)

06 Decembrie 2017, 10:59 // În lume

Mai mulți susținători ai lui Mihail Saakașvili au fost răniți în urma încăierărilor cu reprezentanții poliției. Aceștia au petrecut toată noaptea în orășelul de corturi instalat în fața Parlamentului uncrainean. Cu toate acestea Saakașvili a petrecut noaptea în hotelul „Kiev” din centrul orașului.

Foto: pravda.com.ua

La ora 6.00, în parcul din preajma Radei, a avut loc o încercare a oamenilor legii de a ataca și a reține activiștii ce îl susțin pe ex- guvernatorul regiunii Odesa, informează „Ukrainska Pravda”. 

De menționat că protestatarii întăresc baricadele și adună anvelopele automobilelor către tabăra de corturi. Unul dintre deputații populari, Semion Semencenko, oferă instrucțiuni privind autoapărarea pentru protestatari.

Realitatea.md amintește că în dimineața zilei de ieri forțele de ordine au percheziționat apartamentul lui Mihail Saakașvili. Mai târziu, aceștia l-au reținut pe Saakașvili, care a amenințat că se aruncă de pe acoperișul clădirii cu 8 etaje, l-au pus într-o mașină, însă activiștii au blocat trecerea acesteia. 

Acesta a fost elibrat din automobilul poliției și au mers să protesteze spre Rada ucraineană.

UPDATE Saakashvili și-a luat susținătorii și a mers spre Parlamentul ucrainean. Protestează cu drapelul Ucrainei la gât (FOTO/VIDEO)

Reacția Ambasadei SUA de la Kiev privind protestul lui Mihail Saakashvili: „Monitorizăm situația și așteptăm rezultatele investigației”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5666 1.3094%
USD USD 17.1223 0.2893%
RUB RUB 0.2599 1.2072%
RON RON 4.1929 1.2729%
UAH UAH 0.6172 0.4394%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile