Logo Realitatea.md

Poliția a descins într-un magazin alimentar de la Buiucani! Produse expirate, bani „pe lângă casă” și alte nereguli depistate (VIDEO)

14 Septembrie 2017, 16:32 // Societate

Produse expirate, pătrate în condiții insalubre, bani contabilizați necorespunzător și vânzători care activează la negru, sunt doar câteva nereguli depistate de ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani din Chişinău, în urma unei vizite inopinate la un magazin alimentar de pe strada Mitropolit Dosoftei.

Embed:

Potrivit serviciului de presă al Poliției capitalei, la momentul controlului poliţiştii au depistat două vânzătoare, dintre care una  angajată neoficial şi nu dispunea de cartea medicală obligatorie.

„Fiind verificat aparatul de casă şi control, s-a constatat că peste 1000  de lei n-ar fi fost contabilizaţi corespuzător, iar registrul nu este completat corespunzător. Totodată s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi, păstrate în condiţii insalubre, iar schema de evacuare în caz de incendiu lipsea pe perete”, se menționează într-un comuniat al Poliției capitalei. 

Toate încălcările au fost consemnate prin procesul verbal de cercetare la faţa locului, care va fi transmis pentru luare de atitudine conform competenţei către Inspectoratul Fiscal de Stat, Inspecţia Muncii, ANSA şi Agenţia pentru protecţia consumatorilor.

Ca rezultat al acțiunilor de cercetare, persoanele vizate în materialele acumulate de către poliţişti, urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.

Agentul economic riscă să fie sancţionat de către poliţişti cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile