Logo Realitatea.md

Poliția Capitalei și BPDS „Fulger” desfășoară activități profilactice în toate sectoarele. Ce nereguli au găsit până acum (VIDEO)

13 Noiembrie 2018, 21:15 // Societate

Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, de comun cu angajaţii Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială (BPDS) „Fulger”, au descins verificări în localurile de agrement, baruri, cafenele, cluburi şi magazine alimentare cu regim de activitate prelungit care au o pondere mai ridicată în comiterea delictelor. 

Aceasta în contextul activităţilor proactive planificate la compartimentul prevenirea şi combaterea criminalităţii, consumului şi traficului de droguri, actelor de huliganism, precum şi combaterea infracțiunilor patrimoniale.

Embed:

În rezultat, au fost identificați patru agenți economici care au încalcat regimul de activitate stabilt în autorizație sau nu dispuneau de actele permisive și nu eliberau bon de plată consumatorilor. Încălcările au fost înregistrate cu informarea serviciilor abilitate. 

Totodată, a fost reținut un tânăr de 20 de ani, aflat în urmărire penală, pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare. Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica pentru audieri.

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice a Direcției de Poliție a mun. Chişinău au depistat încălcări grave și în activitatea unui bărbat de 63 ani. Acesta comercializa băuturi alcoolice în garajul său de pe strada Voluntarilor din sectorul Ciocana.

Alcoolul era contrafăcut și de calitate dubioasă. Acolo, permenent se adunau grupuri de persoane care perturbau liniștea și ordinea publică. Astfel, au fost ridicați 30 de litri de alcool etilic, 10 litri de coniac și 60 de litri de vin spumant.

Probele au fost depozitate până la hotărârea instanței de judecată. Suspectul riscă amendă în mărime de 13 000 lei.

De menţionat că Poliţia Capitalei continuă acţiunile la acest compartiment, iar cetăţenii sunt atenţionaţi să respecte legislaţia în vigoare şi să se conformeze cerinţelor legale ale poliţiştilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 -0.0383%
USD USD 18.0329 0.2663%
RUB RUB 0.2785 -0.6067%
RON RON 4.2187 0.0166%
UAH UAH 0.6843 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile