Logo Realitatea.md

Poliția de Frontieră: Peste 50 de străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova

10 Octombrie 2017, 08:45 // Societate

Angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale, pe parcursul a 24 de ore, în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere.

Foto: border.gov.md

- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;

- 52 de cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- șase conducători auto au încălcat regulile de folosire a vinietelor și de exploatare a vehiculelor;

- șapte încălcări privind regulile de transportare a călătorilor și bunurilor;

- trei persoane și trei mijloace de transport puse la consemn au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Șase cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Uniunea Europeană.

Conform datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 29 737 traversări, dintre care un număr de 16 843 au fost trecerile cetățenilor moldoveni. Fluxul mijloacelor de transport a atins o valoare de 7 391 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport și, nu în ultimul rând, manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5039 0.3539%
USD USD 17.3387 -0.1974%
RUB RUB 0.3011 -0.5943%
RON RON 4.4644 0.0829%
UAH UAH 0.6544 -0.2135%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile