Logo Realitatea.md

Poliția de Frontieră: Toate punctele de trecere activează în regim normal, înainte de weekend. Care sunt cele mai tranzitate

10 August 2018, 08:23 // Societate

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră în dimineața de 10 august.

Totodată, cele mai tranzitate, în ultimele 24 de ore, au fost: PTF Leușeni – 12 013 traversări persoane; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 10 707 traversări persoane; PTF Otaci – 8 407 traversări persoane; PTF Sculeni – 6 154 traversări persoane; PTF Tudora - 5 795 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 4 821 traversări persoane; PTF Cahul – 5 163 traversări persoane; PTF Palanca - 4 148 traversări persoane; PTF Criva – 3 528 traversări persoane; PTF Vulcănești – 2 647 traversări persoane.

Tot pe parcursul ultimelor 24 de ore, în rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- patru persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;
- trei documente falsificate, prezentate la controlul de frontieră;
- patru cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- șase conducători auto au încălcat regulile de transportare;
- două persoane aflate în conflict cu legea și un mijloc de transport au fost reținute, ca urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Un cetățean moldovean a fost deportat din Uniunea Europeană.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 77 728 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 40 645 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 46 158 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 17 622 traversări.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:

- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
- formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
- aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
- redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
- la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
- consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile