Logo Realitatea.md

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a participat la Ziua Europeană a Frontierei și Gardei de Coastă

25 Mai 2018, 21:45 // Societate

O delegaţie a Poliţiei de Frontieră a participat la conferința internaţională „European Border and Coast Guard Day” și festivitățile dedicate sărbătorii, care au avut loc în orașul Sopot, Polonia. Evenimentul este organizat anual de către Agenţia FRONTEX, principala instituţie a Uniunii Europene pentru managementul frontierelor externe, unde au participat peste 300 de reprezentanți de frontieră din 30 de țări.

Reuniunea acestora a oferit oportunitatea de a efectua un schimb de informații și experienţă, de a vizita un amplu spațiu expozițional, cuprinzând standuri de echipamente care pot fi utilizate în supravegherea frontierelor, cât și preluate diverse materialele informative de interes, referitoare la capabilitățile și specificațiile tehnice ale echipamentelor dedicate activităților de control al frontierei.

Mai presus de toate, evenimentul a constituit o expresie de apreciere și de celebrare a autorităților antrenate în gestionarea frontierelor și a personalului lor.

De asemenea, participanţii la eveniment au asistat la un panou de discuţii unde au fost abordate, într-un mod interactiv, subiecte ce vizează supravegherea frontierelor maritime, cu prezentări privind provocările de securitate și modul în care acestea pot fi abordate cel mai bine. În acest sens, cei prezenți au urmărit un exercițiu maritim organizat și desfășurat de Poliția de Frontieră Poloneză.

În marja evenimentului, domnul Fredolin Lecari a susținut un șir de întâlniri cu șefii Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Fabrice Leggeri, Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Petro Țighikal, Serviciului de Grăniceri al Republicii Polonia, Tomasz Praga, și Poliției de Frontieră a Georgiei, Temur Kekelidze.

Discuțiile între oficiali au reconfirmat bunele relații de conlucrare, comunicare și susținere reciprocă, inclusiv au opinat pentru avansarea efortului comun în lupta cu criminalitatea transfrontalieră.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile