Logo Realitatea.md

Poliția de Frontieră dezvoltă activitățile de voluntariat: Sperăm ca rândurile noastre să crească zi de zi! (FOTO)

06 Decembrie 2017, 16:59 // Societate

În contextul Zilei Internaționale a Voluntariatului, marcată în ziua de 5 decembrie, au fost lansate oficial activitățile de voluntariat în cadrul Poliției de Frontieră. Evenimentul s-a desfășurat în cele patru Direcții regionale Nord, Sud, Vest și Est, fiind invitatați peste 200 de tineri și foști angajați ai instituției de frontieră, care ar fi interesați de voluntariat în misiunea de control și supraveghere a frontierei de stat.

Foto: border.gov.md

Pe parcursul întâlnirilor, participanții au fost informați despre condițiile și obligațiunile de a fi voluntar în IGPF, dar și familiarizați cu direcțiile de conlucrare pe viitor. Astfel, pentru ei s-au organizat vizite nemijlocit la frontieră, având posibilitatea să urmărească, dar și să intervină, în acțiunile de control a trecerii frontierei de stat, de patrulare cu ambarcațiunea pe râul Prut, de supraveghere a frontierei cu tehnica specială. La fel, s-au expus din echipamentul din dotare, dar și prezentate mai multe elemente de dresaj canin. 

În cadrul unei subdiviziuni de frontieră - SPF Cahul a participat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, alături de reprezentanții administrației publice locale și efectivul din subordinea Direcției regionale SUD.

„Voluntariatul este un proces foarte complex și foarte important pentru noi, la care ne-am propus crearea strategiei de dezvoltare a planului de acțiuni din acest domeniu și punerea în practică a acesteia. În toate țările lumii voluntariatul este un program de stat bine pus la punct, în egală măsură vrem să asigurăm și noi această colaborare. Voluntariatul nu presupune niciun risc, sunt beneficii pentru elevi, acumulând orele necesare de voluntariat în PF, pe viitor vor fi folosite ca stagiu de practică. Sperăm ca rândurile noastre să crească zi de zi. Noi, polițiștii de frontieră și oamenii civili putem schimba lucrurile în țară” a menționat Veaceslav Garștea.

Menționăm că, la nivel global, în fiecare clipă, un număr mare de voluntari participă, cu discreție și extrem de multă dăruire, în cadrul diferitor programe care în complex conduc spre creșterea încrederii populației față de autoritățile de stat: protecția mediului, ajutorul persoanelor defavorizate, suportul copiilor aflați în dificultate, activități de sprijin pentru diverse entități naționale, cum ar fi subdiviziunile poliției, poliției de frontieră, asistență socială, etc.

De aceea, prin activitatea de voluntariat, Poliția de Frontieră își propune să fie mai aproape de cetățeni, în scopul creșterii gradului de implicare a comunității în activitatea de frontieră, ridicării nivelului de încredere, precum și îmbunătățirii serviciilor prestate.

Citeste tot despre: poliţia de frontieră
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile