Logo Realitatea.md

Poliție în jurul cinematografului și acces restricționat la premiera filmului lui Dodon. Unioniștii au stat afară (FOTO/VIDEO)

14 Noiembrie 2017, 10:20 // Politica

Pare că premiera filmului istoric despre care s-a trâmbițat de mult timp, turnat sub egida președintelui Igor Dodon, a fost un eveniment organizat doar pentru cei aleși. Astfel, ieri, cinematograful „Patria Loteanu” a fost înconjurat de mai mulți polițiști și acces la premieră au avut posibilitatea doar persoanele invitate special. 

Foto: captură ODIP

Acest lucru l-a explicat purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, unor tineri din Asociația ODIP ce s-au adunat în fața cinematografului.

„Intrarea este liberă pentru toată lumea. Dacă aveți invitații nu veți avea probleme cu polițiștii. Chiar mâine va fi oferit accesul publicului larg. Eu deja l-am privit. În partea aceasta nu este vorba de o eventuală unire cu România”, a declarat Ceban răspunzând la întrebările unioniștilor.

Aceștia nu au ezitat să se contrazică chiar în plina stradă în privința viziunilor politice și istorice, discutând despre unire, lingvistica și apariția Republicii Moldova. Atunci când tinerii au solicitat permisiunea de a intra în cinematograf, Ion Ceban nu a găsit ce să le răspundă: „Dacă ai posibilitatea să intri, intră! Mai am alte ocupații”.

Totodată, unii tineri au primit mesaje jignitoare de la reprezentanții socialiștilor în acest sens. 

„Uite că am deranjat socialiștii prin prezenta la filmul lor „Istoria Moldovei”. Hai că-i bun!”, a scris pe Facebook unul dintre tinerii unioniști atașând mesajele respective.

Realitatea.md amintește că, acum câteva zile, Igor Dodon a anunțat despre apariția filmului „Istoria Moldovei” pe ecranele din țară.Imediat după evenimentul de lansare, filmul va fi difuzat pe diverse canale media, TV, internet, în fața auditoriilor din raioanele republicii”, a scris Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6490 0.8256%
USD USD 17.2186 0.1763%
RUB RUB 0.2592 0.8953%
RON RON 4.2251 0.9172%
UAH UAH 0.6206 0.6324%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile