Logo Realitatea.md

Poliție în jurul cinematografului și acces restricționat la premiera filmului lui Dodon. Unioniștii au stat afară (FOTO/VIDEO)

14 Noiembrie 2017, 10:20 // Politica

Pare că premiera filmului istoric despre care s-a trâmbițat de mult timp, turnat sub egida președintelui Igor Dodon, a fost un eveniment organizat doar pentru cei aleși. Astfel, ieri, cinematograful „Patria Loteanu” a fost înconjurat de mai mulți polițiști și acces la premieră au avut posibilitatea doar persoanele invitate special. 

Foto: captură ODIP

Acest lucru l-a explicat purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, unor tineri din Asociația ODIP ce s-au adunat în fața cinematografului.

„Intrarea este liberă pentru toată lumea. Dacă aveți invitații nu veți avea probleme cu polițiștii. Chiar mâine va fi oferit accesul publicului larg. Eu deja l-am privit. În partea aceasta nu este vorba de o eventuală unire cu România”, a declarat Ceban răspunzând la întrebările unioniștilor.

Aceștia nu au ezitat să se contrazică chiar în plina stradă în privința viziunilor politice și istorice, discutând despre unire, lingvistica și apariția Republicii Moldova. Atunci când tinerii au solicitat permisiunea de a intra în cinematograf, Ion Ceban nu a găsit ce să le răspundă: „Dacă ai posibilitatea să intri, intră! Mai am alte ocupații”.

Totodată, unii tineri au primit mesaje jignitoare de la reprezentanții socialiștilor în acest sens. 

„Uite că am deranjat socialiștii prin prezenta la filmul lor „Istoria Moldovei”. Hai că-i bun!”, a scris pe Facebook unul dintre tinerii unioniști atașând mesajele respective.

Realitatea.md amintește că, acum câteva zile, Igor Dodon a anunțat despre apariția filmului „Istoria Moldovei” pe ecranele din țară.Imediat după evenimentul de lansare, filmul va fi difuzat pe diverse canale media, TV, internet, în fața auditoriilor din raioanele republicii”, a scris Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5090 -1.0861%
USD USD 16.6523 -0.2271%
RUB RUB 0.2940 -0.6085%
RON RON 4.4000 -1.0991%
UAH UAH 0.6168 -0.1619%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

19 feb, 22:20 //

Foto: Publika.md Femeia înjunghiată ieri în cartierul Telecentru era interpretă și model, iar soțul ei, care și-a pus capăt zilelor, era medic stomatolog

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

20 feb, 23:10 //

Familia vedetei înjunghiată mortal de soțul său, care s-a sinucis după crimă, a făcut dezvăluiri uluitoare (FOTO)

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)