Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Polițiștii de la „Fulger” au primit lecții în domeniul integrității și anticorupției (FOTO)

10 August 2017, 17:30 // Societate

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI au desfășurat astăzi, 10 august, un curs de instruire în domeniul integrității și anticorupției pentru polițiștii din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a MAI.

Foto: mai.gov.md

În cadrul întrunirii, angajații SPIA au subliniat importanța unui comportament integru și a deprinderilor etice ale funcționarilor MAI și au familiarizat participanții cu cadrul legal și de reglementare a integrității poliției, cadrul normativ național și internațional, precum și cu măsurile de cultivare a integrității în sectorul public.

Totodată, în timpul reuniunii, beneficiarii au fost informați despre noile prevederi ale legislației ce reglementează regimul juridic al conflictului de interese, de declarare a averii și a cadourilor, dar și acțiunile ce urmează a fi întreprinse în cazurile de influență necorespunzătoare.

Astfel, angajații SPIA au adus la cunoștința celor 115 participanți măsurile concrete care trebuie întreprinse pentru a denunța acțiunile de corupție și a desfășura activitatea profesională în strictă conformitate cu normele de drept.

Cursul de instruire a fost desfășurat de SPIA în contextul focalizării măsurilor de prevenire a acțiunilor de corupție, a celor conexe corupției, a manifestărilor ilegale și a coagulării comportamentului onorabil și leal în rândurile angajaților MAI.

Realitatea.md amintește că un inspector operativ al Brigăzii cu Destinație specială „Fulger” a fost reținut, săptămâna trecută, fiind bănuit de trafic de influență. Cazul a ajuns în vizorul de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după ce doi soți au sesizat Centrul despre faptul că, polițistul, acționând în complicitate cu o altă persoană, ar fi pretins și primit de la ei 1 200 de euro.

Acesta a susținut că poate influența angajați din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Chișinău a ÎS CRIS Registru, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele pentru eliberarea a două permise de conducere de categoria „B”.

Citește și:

Polițistul de la „Fulger”, prins cu mâna în buzunar străin, criticat dur de Inspectoratul General al Poliției

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)