Logo Realitatea.md

Polițistul și proprietarul bazei din Hîncești, unde a fost împușcat mortal un tânăr, plasați în arest preventiv

24 Iunie 2018, 13:10 // Societate

Polițistul, care a împușcat mortal un tânăr de 20 de ani într-un centru de agrement din Hîncești, și proprietarul bazei de odihnă cu pricina au primit mandate de arest pentru 30 de zile. Cei doi sunt cercetați într-o cauză penală deschisă pentru omor intenționat. Suspecții pledează nevinovați.

Captură: protv.md

Hotărârea a fost emisă pe data de 23 iunie la demersul procurorilor de caz. Bărbații au fost aduși cu escorta în instanță. Colaboratul de poliție, care deținea funcția de șef al poliției criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Hîncești, a vrut să discute cu presa, dar nu a fost lăsat.

Avocatul proprietarului bazei de odihnă spune că clientul său și polițistul pledează nevinovați, cel din urmă acționând pentru a se apăra. „Nu a aplicat focuri, regretă cele întâmplate. Au fost atacați, a fost legitimă apărare”, a declarat avocatul Tudor Chirtoacă.

În același timp, procurorul de caz Victor Cazu a explicat că în cadrul anchetei va fi stabilit definitiv statutul celor doi suspecți.

Sursa: protv.md

Amintim că tragedia de care sunt bănuiți suspecții a avot loc în noaptea de 21 iunie, în jurul orei 01:00. Trei tineri, printre care fiul unui deputat și fiul unui polițist, au intrat fără autorizație pe teritoriul bazei pentru a se răcori în piscină.

În timpul unei ambuscade organizate de proprietarul bazei și colaboratorul poliției, unul dinte tineri a fost împușcat mortal. Se vehiculează că victima ar fi fiul fostului șef SIS pe regiunea Hîncești. Detalii pe caz oferite de Inspectoratul General al Poliției și Procuratura Generală pot fi citite mai jos:

Un tânăr, împușcat MORTAL într-un centru de agrement din Hîncești: Proprietarul și un șef de poliție, reținuți (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile