Logo Realitatea.md

Posibil conflict de interese! Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei pentru a treia oară în ultimele nouă luni (FOTO, VIDEO, DOC)

18 Iulie 2016, 07:10 // Actualitate
// Autor:  
Maxim Pulber

Trei promovări timp de nouă luni. Aceasta este performanța șefului pazei președintelui Nicolae Timofti, Ion Guțu. După ce acum nouă luni, în octombrie 2015, a fost numit recent în funcția de vicedirector al Serviciului Protecție și Pază de Stat, iar în martie curent avansat în gradul de general-maior al SPPS, acum șeful statului a considerat că e timpul să-i acorde bodyguardului său și o distincție de stat. Astfel, Ion Guțu s-a ales cu Ordinul „Credinţă Patriei” clasa I.

Potrivit decretului prezidențial semnat la data de 7 iulie curent și publicat în ultimul număr al „Monitorului Oficial”, Ion Guțu a fost decorat „pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu şi contribuţie la organizarea şi desfăşurarea la un înalt nivel profesional a măsurilor de protecţie şi pază”.

În luna aprilie curent, cu aceeași distincție, Ordinul Credință Patriei” clasa I, a fost decorat și directorul general al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Victor Țărnă. Distincția i-a fost oferită „pentru profesionalismul manifestat la desfăşurarea acţiunilor de protecţie şi pază, contribuţia la asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităţilor şi activitatea organizatorică prodigioasă”, acesta activând în cadrul SPPS timp de 20 de ani.

La finele săptămânii trecute, șeful statului a organizat o ceremonie de înmânare a distincțiilor de stat, conferite, anterior, prin decrete prezidențiale, iar printre cei prezenți la ceremonie a fost și directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Ion Guțu.

Vedeți și: Ca la final de mandat! Nicolae Timofti și-a promovat șeful pazei în funcție de demnitate publică

Șeful Pazei lui Nicolae Timofi, promovat din nou de șeful statului, la nici cinci luni de la ultima promovare (DOC)

Foto: presedinte.md  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile