Logo Realitatea.md

Pot merge, dar stau cu mâna întinsă în cărucioare în centrul Capitalei. Mafia cerșetorilor, reflectată de un fotograf moldovean (FOTO)

11 Noiembrie 2017, 09:52 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

Stau cu mâna întinsă, în special, în centrul Capitalei, însă mai scot câte un telefon din buzunar sau, mai grav - unii dintre ei se prefac că ar avea dizabilități locomotorii, când de fapt sunt în stare să alerge la maratoane.

Este vorba despre „mafia cerșetorilor” pe care fotograful moldovean, Dima Neer, a surprins-o într-o serie de fotografii.

„Am început să fotografiez acești cerșetori din întâmplare, apoi am realizat că oamenilor le-ar fi interesant să vadă în fotografii ceea ce nu observă, atunci când merg pe stradă. De ce ei stau în stradă, de ce statul nu are grijă de ei. Unii din acești boschetari stau cu mâna întinsă, pentru că sunt la serviciu. Este vorba nu doar despre sărăcie, dar și despre business”, a povestit Dima Neer pentru Realitatea.md. 

URMĂRIȚI SERIA DE FOTOGRAFII MAI JOS: 

De altfel, recent, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a recunoscut că aceasta problemă este una actuală și că deși organele de drept și-ar dori să o rezolve definitiv, nu este un lucru ușor.

Mai multe imagini realizate de fotograful Dima Neer pot fi văzute, accesând AICI și AICI.

CITEȘTE ȘI:

Obligați să cerșească în fiecare zi! O femeie din capitală RACOLA persoane fără loc permanent de trai (VIDEO)

Un bărbat timp de cinci ani a exploatat moldoveni, inclusiv minori, obligându-i să cerșească în Rusia (VIDEO)

Racolau persoane și le impuneau să cerșească în Rusia. Liderul grupării, originar din Ungheni, ARESTAT - VIDEO

(VIDEO) 30 de copii ai străzii, din diverse localități ale țării, depistați de Poliție în Chișinău: „Am venit să facem niște bani”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4049 0.3492%
USD USD 16.5578 0.1421%
RUB RUB 0.2905 1.5024%
RON RON 4.3725 0.3419%
UAH UAH 0.6304 0.3183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile