Logo Realitatea.md

Povestea înduioșătoare a unei lebede rănite, găsită la Rezina. Medicul veterinar i-a amputat o aripă pentru a-i salva viața (Galerie foto)

19 Ianuarie 2017, 17:14 // Societate

Un locuitor al orașului Rezina a găsit, acum o săptămână, lângă garajul său de la marginea orașului o lebădă rănită. Bărbatul chemat Poliția și angajații Inspectoratului Ecologic, care au anunțat și un medic veterinar. După ce pasărea a fost examinată de veterinar, specialistul a constatat că partea de sus a aripii din partea stângă a fost ruptă. 

Foto: Inspectoratul Ecologic de Stat

Din păcate, rana a fost prea gravă astfel încât medicul veterinar a constatat că aceasta nu va putea fi tratată, iar pentru a-i salva viața, specialistul a decis să-i amputeze aripa. 

Veterinarul a luat pasărea acasă unde a îngrijit-o timp de patru zile, iar ulterior, lebăda a fost dusă la mănăstirea „Sfânta Treime” din satul Saharna, unde există un țarc cu lebede. Pasărea rănită a fost pusă într-o încăpere aparte până se va reabilita complet, după care, va fi dată cu celelalte trei lebede din țarcul de pe teritoriul Mănăstirii.

Potrivit angajaților Inspectoratului Ecologic din Rezina, la mănăstire este o persoană specială care are grijă de toate păsările, care sunt pe teritoriul Mănăstirii și care le acordă și ajutor veterinar, astfel încât pasărea se va reabilita în condiții sigure.

Recent, potrivit inspectorilor locali de mediu, pe Nistru, în apropiere de localitatea Solonceni, au fost văzute alte trei lebede. Inspectorii de mediu a anunțat primarul din sat, dar și angajații Serviciului Veterinar din Rezina să le supravegheze, or, zilele trecute, în apropiere au fost găsite două lebede devorate. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile