Logo Realitatea.md

Poziția PPEM în raport cu Rezoluția Parlamentului European privind suspendarea suportului macrofinanciar pentru Republica Moldova

06 Iulie 2018, 13:22 // Politica

Echipa Partidului Popular European din Moldova regretă decizia UE de amânare a primei tranșe din suportul macrofinanciar pentru Republica Moldova. În opinia PPEM, ”adoptarea Rezoluției în baza unor criterii politice și ignorarea faptului că autoritățile de la Chișinău au îndeplinit în totalitate condiționalitățile tehnice, este în detrimentul cetățenilor și favorizează oponenții integrării europene”.

”Chiar dacă, pe moment, atitudinea Comisiei Europene și a Parlamentului European este descurajantă în raport cu Republica Moldova, PPEM va pleda în continuare pentru accelerarea reformei din domeniul Justiției, solicitând, în mod special, implicarea partenerilor europeni, astfel încât procesele să devină credibile și în interesul suprem al cetățenilor.

La nivel parlamentar, echipa PPEM va propune formarea unui grup de lucru privind analiza legislației electorale și va veni cu un set de recomandări pentru ca derapaje ca invalidarea neconvingătoare a alegerilor să nu mai poată avea loc”, se arată în mesajul PPEM.

Realitatea.md amintește că Parlamentul European a adoptat ieri, 5 iulie 2018, o rezoluție prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, dar și sprijinul bugetar pentru Republica Moldova, după decizia de invalidare a alegerilor locale din municipiul Chișinău.

VEZI ȘI:

(doc) Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind suspendarea asistenței macrofinanciare după anularea alegerilor locale de la Chișinău

Declarația dură a Partidului Democrat după rezoluția adoptată de către deputații europeni: ”Susțineți lideri politici, și nu cetățeni ai R. Moldova”

(VIDEO) Mesajul opoziției după adoptarea Rezoluției de Parlamentul European privind ”criza politică” din R. Moldova 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile