Logo Realitatea.md

Președintele ceh a făcut o glumă neinspirată la adresa presei, în plin scandal privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi

28 Octombrie 2018, 11:40 // În lume

Președintele ceh, Milos Zeman, și-a atras numeroase critici, după ce a făcut o glumă neinspirată, în plin scandal privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi.

„Iubesc jurnaliștii și, de aceea, s-ar putea sa organizez un banchet special pentru ei în această seară, la ambasada Arabiei Saudite”, a spus Zeman, aluzie macabră la soarta lui Khashoggi, ucis pe 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul.

Organizația Reporteri fără Frontiere l-a criticat pentru asta, precizând că gluma este una „de prost gust” și că Zeman trebuie să le prezinte scuze jurnaliștilor, scrie Digi24.ro.

Amintim că procurorul general al Arabiei Saudite a declarat joi că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au acţionat premeditat.

„Parchetul general a primit informaţii de la partea turcă conform cărora suspecţii în cazul Khashoggi au întreprins acţiunea în mod premeditat”, a afirmat procurorul general. Acesta a mai precizat că anchetele continuă.

Declaraţia contrazice linia oficială de până acum a Riadului conform căreia jurnalistul a fost ucis într-o altercaţie. Potrivit unor responsabili turci, Khashoggi a fost asasinat de o echipă de agenţi venită de la Riad.

În total, 18 suspecţi, toţi saudiţi, au fost arestaţi în Arabia Saudită şi mai mulţi responsabili ai serviciilor secrete au fost demişi. Turcia cere ca aceștia să fie extrădați.

CITEȘTE ȘI:

Jurnalistul dispărut ar fi fost ucis și tranșat în 7 minute. Un înalt oficial ar fi ascultat înregistrarea morții lui Jamal Khashoggi

Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul

Logodnica jurnalistului saudit asasinat a fost plasată sub protecția permanentă a poliției

Degetele tăiate ale jurnalistului saudit i-ar fi fost trimise prințului Mohammed bin Salman

Recep Tayyip Erdogan cere Arabiei Saudite să spună unde este ascuns cadavrul jurnalistului saudit

Fiul lui Jamal Khashoggi, față în față cu cel care ar fi ordonat asasinarea tatălui său (VIDEO)

Cazul Khashoggi: Directoarea CIA a ascultat o înregistrare privind asasinarea jurnalistului saudit

Fiul lui Jamal Khashoggi a PĂRĂSIT Arabia Saudită, la scurt timp după ce a primit personal condoleanţe de la familia regală

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile