Logo Realitatea.md

Prețurile la carburanți rămân neschimbate. ANRE inițiază consultări publice privind metodologia și formarea prețurilor

07 August 2018, 13:03 // Economie

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că, după publicarea în Monitorul Oficial noilor modificări privind piața produselor petroliere, inițiază procedura de avizare și consultare publică a proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere, aprobată la 31 martie 2016 prin Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE. În acest context, părțile interesate pot prezenta obiecțiile și propunerile pe marginea Proiectului până la data de 24.08.2018.  

Totodată, reieșind din faptul că termenul de modificare a metodologiei constituie 3 luni din momentul publicării Legi nr. 152 din 20 iulie 2018, în scopul neadmiterii includerii repetate în prețurile plafon a cotațiilor medii Platts pentru aceleași perioade, Agenția prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi.

Menționăm că, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19,01 lei/litru pentru benzină și 16,89 lei/litru pentru motorină.

ANRE solicită consumatorilor care se vor confrunta cu situații, când prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților aplicate de operatori vor depăși prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia VERDE: +373 800 10 008.

VEZI ȘI:

Votat de Parlament: ANRE va aproba prețurile plafon pentru carburanți odată la trei luni

Deputații au discutat cu directorul ANRE despre mecanismul de formare a prețurilor la produsele petroliere. La ce concluzii au ajuns (VIDEO)

Preţul carburanţilor va fi stabilit o dată în trei luni: Modificările legislative au fost publicate în Monitorul Oficial

Citeste tot despre: ANRE, prețuri plafon
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile