Logo Realitatea.md

Pregătiți sau nu de iarnă?! Replici la Primăria Chișinău: „Există riscul să nu facem față/ Cineva își face griji pe loc drept” (VIDEO)

22 Octombrie 2018, 12:41 // Societate

Bulgări de zăpadă aruncați unul în ograda altuia! Adrian Boldurescu, directorul Întreprinderii Municipale „Exdrupo”, a anunțat la ședința Primăriei Chișinău că există riscul să nu facă față deszăpezirii orașului.

Aceasta pentru că Direcția generală Transport ar fi dat start licitației de procurare a utilajelor necesare abia în luna octombrie, perioada de livrare fiind de circa trei luni, ceea ce înseamnă că se intră în iarnă cu utilajele vechi.

Embed:

„Cred că cineva trebuie să-și asume câte ceva față de oraș... Încă din bugetul municipal 2018, au fost alocate 4 milioane de lei către „Exdrupo” cu destinație de procurare a utilajelor, dar nu au fost transmiși prin contractul de delegare de servicii pentru a putea fi inițiată procedura de licitație. La 24 iulie, au fost alocate suplimentar de către Consiliul Municipal Chișinău alte 8 milioane de lei. În total, ar însemna 12 milioane de lei pentru procurarea de utilaje.

După care, doar din toamnă a fost anunțată licitația. Pentru noi nu este important un anumit tip de utilaj, ci ce caracteristici are. Nouă ne este indiferent cine organizează, cine cumpără... ne este important să ajungă utilajele la „Exdrupo”. Riscul deja este ca până la prima zăpadă să nu le avem. Aceasta o spun cu toată responsabilitatea. Dacă vom avea o iarnă blândă, atunci vom face față”, a declarat Adrian Boldurescu.

În același timp, Vitalie Butucel, șeful Direcției generale transport, a dat de înțeles că se face panică în zadar: „Până în acest an, nu am văzut nicio inițiativă de a fi procurate aceste autospeciale. Acum, însă, cineva își face griji pe loc drept. Aș vrea să ajungă o informație corectă... S-a dispus în iulie suma, 2-3 săptămâni am creat caietul de sarcini, după care a fost anunțată licitația pentru data de 22 octombrie la Direcția generală transport”.

Mai mult, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, la fel este de părere că municipalitatea se va descurca iarna. „Am planificat să cumpărăm 10 unități. Asta trebuia de făcut mult mai devreme, pentru că deja intrăm în iarnă. Intrăm cu echipamentele cu care avem și ca opțiune, am discutat cu cinci agenți economici să utilizăm utilajul lor. Nu e nimic grav. Suntem gata cu propriile forțe să deszăpezim orașul”, a conchis acesta.

Citeste tot despre: Exdrupo, iarna, primăria Chișinău
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile