Logo Realitatea.md

Premierul a avut o întrevedere cu șeful Oficiului CoE în Republica Moldova. Despre ce au discutat oficialii

07 Noiembrie 2018, 15:44 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin. Premierul l-a felicitat pe oficial cu ocazia preluării mandatului, menționând că experiența acestuia va contribui la dezvoltarea în continuare a parteneriatului dintre Republica Moldova și Consiliul Europei (CoE).

Foto: gov.md

„Aveți toată deschiderea Guvernului. Probleme pot fi soluționate doar în cadrul unui dialog deschis și constructiv. Orice problemă va fi analizată, dezbătută, pentru identificarea soluției optime”, a subliniat Pavel Filip.

Prim-ministrul a apreciat în mod special expertiza oferită de Consiliul Europei, care este una valoroasă şi indispensabilă eforturilor de implementare a reformelor interne. Pavel Filip a evidențiat și rolul important al Planului de Acțiuni al CoE pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020, precum și a programelor de cooperare dedicate îmbunătățirii procesului de guvernare la toate nivelele. „Parteneriatul dintre Republica Moldova și Consiliul Europei este pragmatic și se bazează pe lucruri concrete”, a spus Pavel Filip

La rândul său, William Massolin a reconfirmat determinarea CoE de a continua colaborarea cu țara noastră în domenii, precum reforma justiției, lupta împotriva corupției și a spălării banilor, dialogul cu autoritățile publice locale și consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind protecția drepturilor minorităților naționale și viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. Prim-ministrul a salutat delegarea unei misiuni de observatori din partea Adunării Parlamentare a CoE, menționând că guvernarea va depune toate eforturile ca alegerile să fie libere, corecte și transparente.

CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile