Logo Realitatea.md

Premierul Pavel Filip, la Drochia! A vizitat fabrica de zahăr și a gustat din dulciurile producătorilor locali (FOTO)

10 Septembrie 2017, 17:14 // Economie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a întreprins astăzi, 10 septembrie, o vizită la fabrica de zahăr din Drochia cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la fondarea acesteia.

Foto: gov.md

„Întreprinderea reprezintă un model şi este un exemplu pentru alţi agenţi economici din mai multe puncte de vedere. În primul rând, că aţi reuşit să combinaţi tradiţiile vechi cu cele moderne. Fabrica mai este şi un model de investiţie străină pentru Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Totodată, acesta a subliniat că fabrica de zahăr este o dovadă de utilizare eficientă a potențialului ţării noastre în industria agro-alimentară, generând valoare adăugată însemnată, locuri de muncă și susținând economia locală.

De asemenea, șeful Executivului a remarcat că în curând va fi dat în folosinţă al treilea bloc al unei centrale electrice de cogenerare, care funcţionează pe biogaz, accentuând că investiția în producția de biogaz poziţionează fabrica ca unul dintre liderii „energiei verzi” în Moldova. O altă remarcă vizează modul în care se pot dezvolta exporturile Moldovei în contextul relațiilor noastre tot mai strânse cu Uniunea Europeană, anul trecut fabrica atingând un volum record de vânzări.

Tot astăzi, Pavel Filip a participat la Festivalului „Regina Dulce”, desfăşurat la Drochia, unde oaspeții au avut posibilitatea să guste din produsele de patiserie ale producătorilor locali şi să viziteze o expoziție de mașini agricole moderne.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile