Logo Realitatea.md

Pavel Filip și Igor Dodon au transmis un mesaj de condoleanţe poporului american, în urma atacului armat din Las Vegas

02 Octombrie 2017, 18:05 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip, dar și președintele Igor Dodon, au transmis astăzi mesaje de condoleanţe poporului american şi preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în legătură cu atacul armat în Las Vegas, din 1 octombrie curent.

Foto: gov.md

În mesajul său, premierul a exprimat sincere sentimente de solidaritate cu poporul american şi a transmis condoleanțe rudelor celor decedați și recuperare grabnică celor răniți.

Am aflat cu profundă tristeţe despre atentatul care a avut loc la festivalul de muzică din Las Vegas, soldat cu multiple pierderi de vieţi omeneşti. În aceste clipe dificile, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, exprim profundă compasiune şi solidaritate cetăţenilor Statelor Unite ale Americii”, se arată în mesajul prim-ministrului.

Totodată, și președintele țării Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe poporului american.

„Cu adâncă tristeţe am aflat vestea despre îngrozitorul atac armat din Las Vegas, care s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti și numeroase persoane rănite.

În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, doresc să Vă exprim, în aceste clipe de mare durere pentru Statele Unite, sentimentele noastre de profundă compasiune şi solidaritate cu cetățenii americani, precum şi cele mai sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Vă asigur, Excelenţă, de întregul sprijin al Republicii Moldova  pentru poporul american, greu încercat în aceste momente”, a menționat Dodon.

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul la un festival de muzică, care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile