Logo Realitatea.md

Premierul Slovaciei, spitalizat cu pneumonie, dezminte că ar avea coronavirus (FOTO)

25 Februarie 2020, 08:22 // În lume

Suferind de pneumonie, premierul slovac Peter Pellegrini a fost spitalizat sâmbătă, iar starea sa de sănătate a alimentat zvonuri pe reţelele sociale - rapid dezminţite oficial - cu privire la contaminarea oficialului cu noul coronavirus apărut în China, COVID-19, relatează Agerpres.

Premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, este spitalizat, cu simptome gripale, şi şi-a anulat toate întâlnirile, dar a anunţat că ar putea fi externat marţi, în contextul în care sâmbătă sunt programate alegeri parlamentare.

„Peter Pellegrini a fost spitalizat din cauza unei infecţii respiratorii acute însoţită de febră mare. Din această cauză, şi-a anulat toate întrevederile", a comunicat Biroul premierului Slovaciei, citat de site-ul de ştiri News1.News.

Potrivit unor surse medicale, premierul Slovaciei are simptome de gripă sezonieră.

„După cum vedeţi, sănătatea m-a trădat în cel mai neconvenabil moment", a transmis Peter Pellegrini luni seară, prin Facebook, potrivit site-ului Domov.sme.sk.

Joia trecută, premierul Slovaciei a participat la reuniunea Consiliului European, desfăşurată la Bruxelles. Slovacia va organiza alegeri parlamentare la 29 februarie.

„Premierul este epuizat şi are o pneumonie, însă asta-i tot”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a guvernului slovac Patricia Macikova, întrebată cu privire la zvonurile că ar avea coronavirus. Respectivele zvonuri au circulat şi în mediile europene, după ce Pellegrini a participat joi la cel mai recent summit al UE asupra bugetului, alături de toţi liderii din UE.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile