Logo Realitatea.md

Premierul sugerează cetățenilor să nu se aventureze la drum! Filip a cerut ca în localitățile rămase fără lumină să fie duse GENERATOARE electrice

21 Aprilie 2017, 20:29 // Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip le sugerează locuitorilor capitalei să stea în zilele următoare acasă pentru a oferi posibilitatea echipelor de salvatori și altor instituții specializate să intervină în voie în zonele afectate de stihie, pentru a debloca toate drumurile. 


Foto: Captură Video

"Apelul meu e ca cetățenii să se abțină de la deplasări, mai ales pe timp de noapte și mâine...ca să oferim instituțiilor specializate posibilitatea să taie arborii, să deblocheze drumurile. Or atunci când e mult transport, e mai dificil să faci aceste lucrări", a spus premierul la ledința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

De asemenea, Filip a cerut Ministerul Economiei și companiei Gas Natural Fenosa să prezinte o informație complexă, pentru ca cetățenii să știe când ar putea fi reconectați la energia electrică. Mai mult, premierul a solicitat și ca în localitățile rămase până acum în beznă și care nu vor avea prea curând curent să fie puse la dispoziție generatoare electrice.

"Este necesar să faceți o inventariere a generatoarelor electrice astfel încât să ajungem cu ele în locaitățile fără lumină, ca oamenii să beneficieze de lumină, fie să își încarce telefonul", a precizat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a cerut și ca poliția să fie în alertă în zilele ce urmează, pentru a-i atenționa la timp pe șoferi despre sectoarele de drum în care se circulă cu dificultate sau deloc. 

Șeful Cabinetului de miniștri a mai menționat ca celula de criză își continuă activitatea 24/24. 

"În zilele care urmează, instituțiile statului nu se vor odihni", a conchis premierul Pavel Filip.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)