Logo Realitatea.md

Premii pentru cele mai bune proiecte didactice care utilizează TIC. Cine sunt profesorii învingători

21 Mai 2015, 16:47 // Societate

Profesori din 13 gimnazii și licee au fost premiați astăzi în cadrul concursului ”Resurse digitale educaționale pentru clasele multimedia”. Învingătorii au fost premiați pentru cele mai reușite proiecte didactice care au ca bază tehnologiile informaționale. 

Foto: edu.gov.md

Potrivit Anei Corețchi, director de proiect, scopul concursului constă în extinderea domeniilor de utilizare a mijloacelor oferite de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor în procesul de predare-învățare-evaluare din instituţiile de învăţămînt general din ţară.

Prezentă la festivitatea de premiere a învingătorilor, viceministrul Educației Liliana Nicolaescu-Onofrei a menționat că premiile acordate învingătorilor reprezintă o recunoaștere a eforturilor depuse de autorii proiectelor, precum și de cei cu care aceștia lucrează – elevi, profesori, administrațiile instituțiilor de învățământ.

„În educație avem nevoie de idei inovatoare, precum și de suficientă energie pentru a implementa aceste idei. Sperăm ca ideile dumneavoastră să devină un bun public, un instrument și un izvor de inspirație în sprijinul colegilor din toate școlile din țară”, a menționat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Câștigătorilor le-au fost acordate premii în valoare de 300-1000 de dolari. Totodată, au fost acordate două premii speciale – câte o tablă interactivă pentru școlile ale căror cadre didactice au prezentat cele mai bune resurse digitale.

La concurs au fost depuse 90 de dosare. Printre criteriile luate în calcul la desemnarea învingătorilor se numără creativitatea, inventivitatea, precum și posibilitatea de a multiplica resursa digitală pentru alte instituții de învățământ, gradul de implicare a elevilor și eficiența didactică.

Anterior, în cadrul aceluiași concurs, 29 de instituții de învățământ general au fost dotate cu clase multimedia pentru instruirea asistată de calculator.

Concursul a fost organizat în cadrul Proiectului de Sprijinire a Reformei Educației în Republica Moldova de Fundația Soros-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul financiar al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)