Logo Realitatea.md

Presa transnistreană: Acțiunile Chișinăului sunt o farsă. Doar forțele pacificatoare ruse opresc declanșarea conflictului militar

11 August 2017, 16:43 // Politica

Gradul politic al situației din jurul regiunii trenanistrene este în creștere. Obiecte militare americane în apropierea zonei de securitate, declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persona non-grata în Republica Moldova, presiunea asupra misiunii pacificatoare din regiunea transnistreană din partea Moldovei crează o presiune considerabilă asupra Tiraspolului și Moscovei. De această părere este societatea, autoritățile și presa din nerecunoscuta regiune din stânga Nistrului.

Sursa foto: The Irish Times

În cadrul adunării civile a colectivelor de muncă din regiune a fost elaborată și o adresare către R.Moldova și a Federației Ruse prin care critică intenția Moldovei și Ucrainei de „a face presiuni asupra regiunii separatiste din stânga Nistrului și asupra pacificatorilor ruși”. 

„Toate acțiunile Republicii Moldova sunt întreptate direct spre distrugerea păcii de pe Nistru cu orice preț”, susțin reprezentanții Comunității Colectivelor de muncă din regiune.

Totodată, Vadim Krasnoselski a menționat că este pentru păstrarea operațiunii pacificatoare pe Nistru și dprește să trăiască în pace cu Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit presei din regiunea separatistă, autoritățile de la Chișinău încearcă să înghețe procesul de negocieri și deja se face un an de când nu se întocmesc ședințe în format „5+2”, chiar dacă există multe probleme care urmează a fi discutate.

Aceștia susțin că Chișinăul se apropie tot mai mult de NATO, în același timp agravând relația cu Federația Rusă: deportarea diplomaților ruși, declararea vicepremierului rus persona non-grata în Moldova, presiunile asupra misiunii pacificatoare.

„Potrivit lui Heghel, istoria se repetă de două ori: odată în formă de tragedie, a doua oară în formă de farsă. Transnistria a supraviețuit în războiul din 1992. Experții consideră că acțiunile Chișinăului sunt o farsă. Și doar forțele pacificatoare opresc această farsă de transformarea într-un adevărat conflict militar”, scrie presa din stânga Nistrului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8632 -0.2128%
USD USD 16.7133 -0.3250%
RUB RUB 0.2963 0.4407%
RON RON 4.4757 -0.2252%
UAH UAH 0.6196 -1.0540%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)