Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Presa transnistreană: Acțiunile Chișinăului sunt o farsă. Doar forțele pacificatoare ruse opresc declanșarea conflictului militar

11 August 2017, 16:43 // Politica

Gradul politic al situației din jurul regiunii trenanistrene este în creștere. Obiecte militare americane în apropierea zonei de securitate, declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persona non-grata în Republica Moldova, presiunea asupra misiunii pacificatoare din regiunea transnistreană din partea Moldovei crează o presiune considerabilă asupra Tiraspolului și Moscovei. De această părere este societatea, autoritățile și presa din nerecunoscuta regiune din stânga Nistrului.

Sursa foto: The Irish Times

În cadrul adunării civile a colectivelor de muncă din regiune a fost elaborată și o adresare către R.Moldova și a Federației Ruse prin care critică intenția Moldovei și Ucrainei de „a face presiuni asupra regiunii separatiste din stânga Nistrului și asupra pacificatorilor ruși”. 

„Toate acțiunile Republicii Moldova sunt întreptate direct spre distrugerea păcii de pe Nistru cu orice preț”, susțin reprezentanții Comunității Colectivelor de muncă din regiune.

Totodată, Vadim Krasnoselski a menționat că este pentru păstrarea operațiunii pacificatoare pe Nistru și dprește să trăiască în pace cu Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit presei din regiunea separatistă, autoritățile de la Chișinău încearcă să înghețe procesul de negocieri și deja se face un an de când nu se întocmesc ședințe în format „5+2”, chiar dacă există multe probleme care urmează a fi discutate.

Aceștia susțin că Chișinăul se apropie tot mai mult de NATO, în același timp agravând relația cu Federația Rusă: deportarea diplomaților ruși, declararea vicepremierului rus persona non-grata în Moldova, presiunile asupra misiunii pacificatoare.

„Potrivit lui Heghel, istoria se repetă de două ori: odată în formă de tragedie, a doua oară în formă de farsă. Transnistria a supraviețuit în războiul din 1992. Experții consideră că acțiunile Chișinăului sunt o farsă. Și doar forțele pacificatoare opresc această farsă de transformarea într-un adevărat conflict militar”, scrie presa din stânga Nistrului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)