Logo Realitatea.md

Preşedintele Parlamentului din Luxemburg către Pavel Filip: „Răbdare și motivare, să vă urmați parcursul european” - FOTO

30 Martie 2017, 23:45 // Actualitate

Posibilităţile de consolidare a dialogului politico-economic moldo - luxemburghez au fost discutate astăzi la întrevederea premierului Pavel Filip cu preşedintele Parlamentului Marelui Ducat de Luxemburg, Mars di Bartolomeo. Părțile au menționat importanța dinamizării cooperării bilaterale, atât la nivel guvernamental, cât și parlamentar, precum și necesitatea amplificării colaborării pe domeniile de interes reciproc.

Foto: gov.md

”Luxemburgul s-a dovedit a fi un prieten bun al Republicii Moldova. Am simțit suportul dumneavoastră în implementarea Acordului de Asociere cu UE, lucru pentru care vă suntem recunoscători”, a spus Pavel Filip.

În context, șeful Guvernului l-a informat pe oficialul luxemburghez despre agenda de reforme a Executivului, evidențiind în mod special reformele din domeniul social, al justiției, măsurile de contracarare a corupției, reforma administrației publice. ”Avem nevoie de sprijin în realizarea acestor reforme și nu vorbesc despre bani, mă refer la susținere în implementarea reformelor, pe care le facem nu pentru UE, ci pentru cetățenii noștri”, a subliniat Premierul Pavel Filip, menționând că își dorește ireversibilitatea reformelor, dar și simțirea beneficiilor lor concrete de către cetățeni. 

La rândul său, președintele legislativului luxemburghez a spus că țara sa va susține Republica Moldova în realizarea reformelor vizând modernizarea țării și în eforturile sale de raliere la standardele și valorile europene, precum libertatea, democrația și toleranța. ”Vă doresc să aveți curaj, răbdare și motivare, să vă urmați parcursul european”, a conchis Mars di Bartolomeo. 

Citeste tot despre: Luxemburg, oficială, Pavel Filip, vizită
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5491 0.7810%
USD USD 17.2140 0.2837%
RUB RUB 0.2679 2.1739%
RON RON 4.1133 1.0316%
UAH UAH 0.6345 -0.8129%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile