Logo Realitatea.md

”Prima Casă 3” – un nou program destinat familiilor cu copii. Ce presupune inițiativa

17 Iulie 2018, 12:13 // Economie

Autoritățile vin cu o nouă inițiativă - Programul „Prima Casă” 3! Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc în cadrul briefing-ului săptămânal. Potrivit declarațiilor acestuia, este vorba despre un program destinat familiilor cu copii, care vor să își achiziționeze o casă.  

Foto simbol

Programul presupune, compensarea treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcție de numărul de copii.

”De câteva luni funcționează proiectul „Prima Casă 1” pentru categorii largi de cetățeni, a început deja să funcționeze programul „Prima Casă 2”, destinat funcționarilor publici, iar astăzi am discutat despre o nouă inițiativă a PDM, proiectul „Prima Casă 3”, un program de sprijin financiar pentru procurarea locuințelor de către familiile cu copii. Proiectul „Prima Casă 3” presupune compensarea treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar, de la 10 până la 100%, în funcție de numărul copiilor în familie. Guvernul va prezenta mai multe amănunte curând, când va aproba aceste noi facilități pentru familii, în cadrul programului „Prima Casă 3”, a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că ”familiile care au un copil vor obține o compensație de 10% din costul apartamentului, cei care au doi copii – 20%. 3 copii – 50%, iar cei care au 4 copii – 100%. Este vorba despre costul apartamentului, suma care este luată ca și credit, nu și dobânzile”.

Compensațiile respective urmează să fie oferite timp de 18 ani. 

VEZI ȘI:

Funcționarii publici pot solicita de ASTĂZI compensații pentru Prima Casă. Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial

Premierul Filip cere autorităților competente să urgenteze lansarea programului „Prima casă 2”

Octavian Armașu: În programul „Prima Casă II” venim cu suport pentru bugetari

Programul „Prima Casă" suferă noi modificări! Guvernul extinde lista categoriilor de beneficiari

PDM va realiza o amplă campanie de informare cu privire la beneficiile principalelor programe naționale lansate de formațiune (VIDEO)

Acces extins la Programul ”Prima casă”. Vor putea aplica și persoane care nu dețin în proprietate exclusivă o locuință

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.0000%
USD USD 17.3212 0.0000%
RUB RUB 0.2742 0.0000%
RON RON 4.0350 0.0000%
UAH UAH 0.7352 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS