Logo Realitatea.md

Prima REACȚIE a premierului României, după demisia ministrului Apărării

05 Septembrie 2017, 23:55 // În lume

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, la România TV că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis privind situaţia de interimat apărută la Ministerul Apărării Naționale (MApN) şi că i-a trimis şefului statului actele necesare pentru desemnarea vicepremierului Marcel Ciolacu drept ministru interimar al Apărării, scrie Mediafax.

”I-am acceptat demisia (lui Adrian Ţuţuianu - n.red.). Am vorbit cu domnul preşedinte Dragnea, am vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi am trimis actele către Cotroceni cu propunere de interimat domnul vicepremier Marcel Ciolacu", a spus Mihai Tudose adăugând că în maxim 45 de zile va fi instalat un nou ministru al Apărării, dar este posibilă şi o numire în circa o săptămână.

Mihai Tudose a precizat că i-a imputat lui Adrian Ţuţuianu lipsa comunicării în ceea ce priveşte chestiunea salariilor angajaţilor MApN. "Sunt bani pentru salarii, sunt bani pentru armată, 2% din buget la Ministerul Apărării şi noi toţi discutăm dacă avem sau nu bani de salarii pentru armată... Vi se pare că nu e nimic de reproşat?”, a comentat premierul.

Tudose a spus că Ţuţuianu trebuia să-l informeze din timp asupra intenţiilor sale. "Nu ne jucăm cu aşa ceva. Trebuia să-mi spună de la 12, să ia nişte măsuri, să iasă public să spună", a spus Mihai Tudose.

La întrebarea dacă el a fost cel care i-a solicitat lui Ţuţuianu să demisioneze, Tudose a răspuns: "I-am spus că ar fi un gest de onoare".

Amintim că premierul României a acceptat demisia ministrului MApN şi l-a desemnat ministru interimar pe vicepremierul Marcel Ciolacu, până va găsi un înlocuitor pentru Adrian Ţuţuianu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.2366%
USD USD 16.9234 -0.0413%
RUB RUB 0.2988 -0.0335%
RON RON 4.4553 0.3762%
UAH UAH 0.5879 -0.5245%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile