Logo Realitatea.md

Prima reacție! Fostul primar Dorin Chirtoacă comentează cazul ”Gaudeamus”

11 Iunie 2018, 11:50 // Societate

Fostul primar al municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă a venit cu un comentariu vizavi de scandalul iscat în urma inițeriii procesului de demolare a clădirii Cinematografului ”Gaudeams”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dorin Chirtoacă menționează că această clădire nu este un monument de arhitectură și că liderul PCRM, Vladimir Voronin a privatizat-o încă în anul 2004. Fostul edil însă s-a întrebat de ce lucrările au început abia acum, după alegerile locale.  

Foto simbol

”Cu privire la "Gaudeamus", de fapt "40 de ani ai Uniunii Tineretului Leninist" au mai fost discuții, ultima în 2016. Clădirea nu este monument de arhitectură, iar Voronin a privatizat-o în 2004, dar faptul că demolarea a început în trombă, imediat după alegeri, deși autorizația de demolare este din 22 martie 2018, evident că ridica semne de întrebare. Proprietarul și constructorul, stiind ca a mai fost scandal acum doi ani, ar fi trebuit să ceară audiență și să informeze primarul ales, Andrei Năstase despre intențiile care le au, cu toate actele pe masă. Dar așa au lăsat loc de dubii. Observați însă că protestatarii de serviciu, PSRM cu Ceban în frunte, tac, deși se demolează un simbol al comunismului, socialismului și leninismului. În 2016 nu tăceau, de ce?”, scrie Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Realitatea.md menționează că lucrările de demolare a construcţiei din str. Vasile Alecsandri 4, clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”, au fost sistate în această dimineață, după ce viceprimarul Nistor Grozavu a semnat dispoziția respectivă.

”Decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria municipiului Chișinău.

VEZI ȘI:

UPDATE Lucrările de demolare a clădirii Cinematografului ”Gaudeamus” au fost SISTATE. Grozavu a semnat dispoziția (VIDEO/DOC)

Ruslan Codreanu, despre scandalul de la Gaudeamus: „Se încearcă să se facă politică” (VIDEO)

Protest față de demolarea Gaudeamus: Grozavu reconfirmă legalitatea lucrărilor; Năstase continuă să se împotrivească autorităților (VIDEO)

Clădirea Cinematografului Gaudeamus, demolată cu scandal. Poliția și Andrei Năstase, la fața locului (FOTO/VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5034 -0.7471%
USD USD 17.2634 0.0829%
RUB RUB 0.2683 -0.8133%
RON RON 4.1053 -0.6438%
UAH UAH 0.6419 1.2780%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile