Logo Realitatea.md

Prima REACȚIE a PSRM după ce referendumul organizat de ei a picat! Ceban: „Nu trebuie să facem referință la datele prezentate de CEC. Chirtoacă să-și dea demisia!” (VIDEO)

19 Noiembrie 2017, 21:59 // Politica

Consilierul municipal al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a pledat cel mai mult pentru inițierea și desfășurarea referendumului de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut declarații imediat după închiderea secțiilor de votare și picarea referendumului din cauza numărului insuficient de voturi.

„Cred că este o prezență bună la vot. Când facem calcule nu trebuie să facem referință la datele care le furnizează CEC-ul, pentru că dacă luăm în calcul datele CEC-ului, în Chișinău locuiesc aproape un milion de oameni, dar aici nu sunt nici măcar 500 de mii de oameni. Acest lucru îl arată fiecare alegere pe care o avem în municipiul Chișinău. Cei care au ieșit astăzi să voteze fac aproape 40% dintre cei care au ieșit la vot în 2015. O procedură mai democratică decât cea de care am avut loc astăzi, nu există”, a declarat Ceban.

Acesta a făcut referire la Partidul Democrat și Partidul Acțiune și Solidaritate, menționând că acestea poartă vina pentru eșecul referendumului. 

„A boicota un procedeu democratic din considerent geopolitic este greșit. Cei care au făcut acest lucru, să-și asume pe deplin consecințele, aici mă refer la Partidul Democrat și Partidul Acțiune și Solidaritate. Considerăm că capitala ajunge pe mâna lui Plahotniuc, iar de aceasta este de vină Maia Sandu, pentru că a îndemnat cetățenii să rămână acasă”, a subliniat el.

Totodată, reprezentantul PSRM a făcut referire și la Dorin Chirtoacă, zicând că ar fi bine să-și dea demisia.

„Nu știu ce va spune Dorin Chirtoacă, dar eu am mari dubii că se va întoarce în fotoliul de primar. Dacă vrea cu adevărat ca lucrurile să meargă înainte, ar fi foarte bine să-și dea demisia pentru că este parte a acestui scenariu. Este șantajabil de toate dosarele pe care le are”, a conchis Ceban.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile