Logo Realitatea.md

Primăria Capitalei va acorda lemne de foc familiilor social-vulnerabile

23 Septembrie 2020, 17:22 // Societate

Ajutor sub formă de lemne de foc vor primi familiile social-vulnerabile din Chișinău, din partea autorităților publice locale. O decizie în acest sens a fost semnată de primarul Capitalei, Ion Ceban. În baza listelor prezentate de către Direcția generală asistență socială și sănătate, fiecare familie va primi un volum maxim de 3 metri cubi de lemne de foc.

Beneficiari ai ajutorului sub formă de lemne de foc sunt: oamenii în etate, persoanele cu dizabilități, șomerii înregistrați la Agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă, familiile cu trei și mai mulți copii, cele monoparentale sau cu tutelă asupra copiilor rămași fără ocrotire părintească, cu vârsta de până la 18 ani, familiile cu venituri mici.

Cetățenii care se regăsesc în categoriile menționate sunt îndemnați să depună o cerere la Direcția de asistență socială din raza teritorială a domiciliului lor. 

Potrivit edilului Capitalei, lemnele de foc vor fi acordate solicitanților în limita stocurilor disponibile acumulate la Întreprinderea Municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, ca rezultat al executării lucrărilor silvotehnice din aliniamentul stradal, în cadrul desfășurării proiectelor de infrastructură.

Preturile de sector vor asigura transportarea lemnelor de foc la domiciliul beneficiarilor, atât în raza orașului Chișinău, cât și în suburbii, conform unui grafic aprobat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile