Logo Realitatea.md

Primăria capitalei va cumpăra 10 apartamente sociale! Radu susține că locuințele nu vor mai fi acordate „în baza carnetelor de partid”

04 Decembrie 2017, 17:37 // Societate

Primăria capitalei anunță că intenționează să cumpere, în viitorul apropiat, cel puțin zece apartamente sociale, pe care să le ofere persoanelor defavorizate din Chișinău. 

Foto simbol

Potrivit primarului interimar al capitalei Silvia Radu, apartamentele vor fi alocate prioritar persoanelor care deţin o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care autorităţile publice locale au fost obligate să asigure cu spaţiu locativ anumiţi cetăţeni. De asemenea, cu spaţiu locativ vor fi asiguraţi şi categoriile de cetăţeni care beneficiază de acest drept prin lege.

Vom institui o comisie specială care va fi responsabilă de repartizarea locuinţelor libere sau care vor fi achiziţionate de Primărie. Din comisie vor face parte inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, pentru a asigura transparenţa procesului. De asemenea, vom publica pe site dosarele cetăţenilor şi lista persoanelor care necesită îmbunătăţirea condiţiilor locative, în ordinea cronologică. Echipa responsabilă de repartizarea fondului locativ va activa conform principiului „primul venit - primul soluţionat", iar criteriul de atribuire va fi vechimea hotărârii judecătoreşti", a subliniat Radu. 

Silvia Radu nu a ezitat să facă o aluzie la adresa fostei conduceri a Primăriei, menționând că „în anii trecuți locuințele s-au oferit pe alte criterii, inclusiv, probabil, în baza carnetului de partid".

Decizia administraţiei publice locale de a achiziţiona apartamente vine după ce SA „Agenţia municipală de ipotecă Chişinău", societate pe acţiuni în care municipalitatea deţine peste 30 la sută din acţiuni, a propus Primăriei ca din beneficiul pentru anul 2017 să achiziţioneze de la întreprindere 10 apartamente, la preţul de peste 10 mii lei / metru pătrat.

În context, Silvia Radu a analizat propunerea şi a dispus ca sursele financiare care constituie beneficiul municipalităţii din deţinerea cotei-părţi în SA „AMIC" să fie transferaţi municipalităţii, deoarece din acei bani pot fi achiziţionate apartamente la un preţ mai redus.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile