Logo Realitatea.md

Primăria promite: Fără gherete în spațiile publice din Chișinău

31 Octombrie 2018, 21:55 // Societate

Primăria municipiului Chișinău informează că unitățile de comerț ambulant și staționare provizorii de pe teritoriul municipiului Chișinău, vor fi evacuate/reamplasate etapizat, conform unui Plan aprobat de către autoritățile administrației publice locale. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Foto simbol

Astfel, Planul prevede că subiect de reamplasare sau evacuare vor servi unitățile de comerț ambulant, amplasate în preajma edificiilor autorităților publice centrale și locale, misiunilor diplomatice, instituții de învățământ și medicale, locașuri de cult, scuaruri, parcuri, grădini publice, monumente de for public, de pe partea pietonală (aleea dintre benzile carosabile), stații de așteptare a transportului public, treceri de pietoni, pasaje subterane, piețe autorizate, de pe terenurile aferente piețelor comerciale și terenuri arendate cu destinația de amenajare a teritoriului.

De asemenea, vor fi evacuate gheretele care se află la o distanță mai mică de 250 m de la intrările în unitățile comerciale staționare (în cazul în care sunt comercializate produse similare) etc.

Evacuarea sau reamplasarea unităților de comerț ambulant (gherete) va fi realizată pe etape. În primul rând sunt vizate unitățile de comerț ale căror termene de valabilitate a notificărilor și schemelor de amplasare au expirat mai mult de 6 luni și abandonate; urmează gheretele din zona istorică a orașului, cele de pe bulevardele și de pe străzile principale din sectoare. 

Preturile de sector vor raporta lunar despre executarea prevederilor Planului de etapizare a evacuării unităților de comerț ambulant și staționare, în sensul promovării politicii administrației publice locale de a reduce numărul de gherete din spațiile publice sau zonele verzi ale orașului, reieșind din prevederile Regulamentului de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile