Logo Realitatea.md

Primarul Dorin Chirtoacă vrea pavaj ecologic în tot orașul: ”Trebuie să fie în armonie cu mediul natural”

01 Septembrie 2015, 13:21 // Societate

Călătoriile primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, ar putea aduce și unele beneficii municipiului Chișinău. De fiecare dată când revine dintr-o altă țară, edilul vine cu idei noi și originale de amenajare a orașului. Propunerile au fost făcute de către primar în urma verificărilor mai multor șantiere din capitală, după ce a dispărut din spațiul public aproximativ o lună.

Foto simbol

În cadrul ședinței de astăzi a Primăriei, Dorin Chirtoacă a insistat asupra faptului că în curțile de bloc, dar și în tot orașul, să fie amenajat pavaj ecologic, pentru a preveni noroiul care se formează și curge pe asfalt. Astfel, edilul a dispus găsirea unei modalități de amplasare a pavajului ecologic, fără pietriș, nisip și nici borduri.

”Ne certăm cu natura. Observ un disconfort pentru locuitori. Mi se pare exagerat. Nu se merită să investim în pietriș și nisip. Sunt idei care se actualizează... în alte țări se vede cum se intervine cât mai puțin în mediul natural”, a declarat Chirtoacă.

Potrivit edilului, pavajul trebuie să ”fie în armonie cu mediul natural”.

”Nu mai vreau nisip, beton, borduri de cărat în oraș. Să fie pavaj pe sol, cum își face omul în curte la țară. Găsțiți o modalitate de amplasarea a pavajului ecologic fără pietriș și nisip, și nici borduri. Trebuie să învățăm să trăim în armonie cu natura... fundația trebuie exclusă categoric”, a adăugat primarul.

Realitatea.md menționează că mai multe curţi de bloc din capitală s-au transformat în adevărate șantiere. În acest an, municipalitatea a alocat 50 de milioane de lei pentru asfaltarea curților interioare de la blocurile de locuit. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile