Logo Realitatea.md

Primarul interimar Nistor Grozavu, nemulțumit de dezordinea după Festivalul culorilor, vrea să interzică asemenea evenimente în PMAN

11 Septembrie 2017, 10:03 // Societate

Primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, se arată nemulțumit de dezordinea din Piața Marii Adunării Naționale, după Festivalul culorilor. Acesta susține că organizatorii au achitat municipalității doar pentru servicii de obișnuite de salubrizare, dar pentru a spăla vopseaua de pe carosabil e necesară intervenția mecanizată, iar lucrările vor dura câteva zile. 

Foto: Facebook/Darwin.md

Totodată, Grozavu susține că, în opinia lui, nu este bine ca în PMAN să fie sistat traficul rutier atât de frecvent, fiindcă acest lucru creează incomodități pentru locuitorii capitalei - pietoni și automobiliști, iar în plus, Regia Transport Electric suportă pierderi.  

La rândul său, directorul RTEC, Gheorghe Morgoci, susține că întreprinderea suportă pierderi de până la zece mii de lei, atunci când traficul din PMAN e sistat, iar troleibuzele sunt redirecționate pe strada București. 

Astfel, primarul interimar a declarat azi, la ședința operativă a Primăriei Chișinău, că se intenționează pregătirea unui proiect de decizie pe care să-l propună Consiliului Municipal, prin care să se limiteze evenimentele care să fie organizate în PMAN. 

„Să faceți o analiză de câte ori a fost închisă Piața de la începutul acestui an și ce pierderi au fost suportate. Vom pregăti un proiect, dar vom face și discuții publice pe marginea acestui subiect... Pe viitor nu vom admite asemenea lucruri, de această dată dezordinea este prea mare, comparativ cu anii precedenți”, a declarat Nistor Grozavu. 

Traficul rutier în PMAN va fi sistat și în acest weekend, începând cu sâmbătă seara, de la ora 21:00 și duminică întreaga zi, în contextul organizării unui eveniment de către Serviciul Protecție și Pază de Stat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 -0.1152%
USD USD 16.9234 -0.3275%
RUB RUB 0.2988 -0.5657%
RON RON 4.4553 -0.0919%
UAH UAH 0.5879 -0.9602%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile