Logo Realitatea.md

Primele cinci troleibuze cu aer condiționat vor fi asamblate la Chișinău deja luna aceasta. Când ar putea fi puse pe linie

03 Iulie 2018, 13:10 // Societate

Primele cinci troleibuze cu aer condiționat, dintre cele 20 de unități contractate de Regia Transport Electric, vor fi asamblate deja luna aceasta, la Chișinău. 

Foto simbol

Primul lot de componente pentru cele cinci unități de transport va fi livrat de către compania de la Minsk în prima parte a lunii iulie, menționează conducerea RTEC într-un răspuns pentru consilierul municipal Nichita Țurcan. 

Totodată, potrivit reprezentanților RTEC, o echipă de angajați ai Regiei au efectuat o deplasare la Minsk, unde au însușit procesele tehnologice de montare a climatizatoarelor în troleibuze. 

Potrivit șefului Direcției relații publice a Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc, pe parcursul lunii iulie, angajații RTEC vor munci la asamblarea acestor troleibuze, inclusiv și la instalarea climatizatoarelor, iar până la finele verii, noile unități de transport ar puta fi puse pe linie. Totuși, o decizie în acest sens va fi luată ulterior, când unitățile de transport vor fi date în exploatare.

Foto: Facebook/Nichita Turcan

Amintim că, în total, municipalitatea a procurat anul acesta 20 de troleibuze noi, care urmează a fi dotate cu sisteme de aer condiționat. 

Vezi și:

Viceprimarul Nistor Grozavu a emis o nouă dispoziție de asamblare la Chișinău a 20 de troleibuze cu aer condiționat

Din 7 mai, vor circula troleibuze fără fir până la Sîngera! A fost lansată oficial noua linie (FOTO, VIDEO)

Primul electrobuz, prezentat la Chișinău. Va circula pe una din rutele municipale!

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0309 0.3521%
USD USD 17.3400 0.3147%
RUB RUB 0.2350 -0.0850%
RON RON 4.3143 0.3232%
UAH UAH 0.6166 0.1624%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile