Logo Realitatea.md

Primul fashion show digital a avut loc ieri, la Chișinău! Ce ținute DININIMĂ au purtat participantele (FOTO)

24 Decembrie 2017, 19:29 // Actualitate

Primul fashion show digital „Sparkling Party” a avut loc ieri, la Muzeul de Arte din Chișinău. 70 de femei, lidere de opinie și vedete autohtone au participat la întâlnirea fotografică, purtând ținute create de designeri din Republica Moldova. Ulterior, imaginile au fost postate pe rețelele de socializare, promovându-se brandul de țară DININIMĂ.

„Acest eveniment este unul important pentru industria ușoară. Proiectul „DININIMĂ” este forța motrice care a dus la dezvoltarea industriei modei de la noi, crearea locurilor noi de muncă precum și stimularea designerilor autohtoni. Mai mult, recent la Iași a fost deschis un magazin „DININIMĂ”, aceste reușite vorbesc despre potențialul de creștere pe care îl avem și care trebuie susținut în continuare. În această seară port o rochie de la Sekana. De cât ori am ocazia îmi procur ținute semante de designerii autohtoni”, spune Monica Babuc, Ministra Educației, Culturii și Cercetării.

„Sparkling Party” a fost o premieră de succes, iar ținutele vestimentare purtate de către participantele la eveniment au demonstrat încă o dată că designerii noștri creează adevărate legende fashion. Suntem bucuroși că am reușit să experimentăm mândria de a purta haine DININIMĂ și în varianta digitală. Avem convingerea că astfel de evenimente pe viitor vor contribui la consolidarea comunității fashion din Moldova și implicit la dezvoltarea industriei locale”, a declarat Doina Nistor, directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova.

În lumina blițurilor aparatelor de fotografiat și pe fundalul a cinci decoruri special amenajate în clădirea Muzeului Național de Artă al Moldovei, momentele pline de viață și de emoții ale vedetelor „Sparkling party”, devenite ambasadoare DININIMĂ, au fost surprinse de cinci fotografi.  Pozele realizate se regăsesc într-un album foto digital pentru promovarea colecțiilor designerilor autohtoni. De asemenea, explozia de senzualitate și eleganță „Sparkling Party” a dat culoare rețelelor de socializare pe paginile celor 70 de ambasadoare, unde au fost postate fotografiile cu hashtagurile: #DININIMĂ #CrăciunDININIMĂ #SusținDININIMĂ PortDININIMĂ #AmbasadoareDININIMĂ.

„Asemenea evenimente sunt o platformă perfectă de comunicare între designeri și consumatori. Prin astfel de reuniuni se extinde comunitatea ambasadoarelor DININIMĂ și observăm o tendință tot mai mare de mândrie de a purta creații ale producătorilor locali. Datorită acestei susțineri din partea ambasadoarelor, industria fashion se dezvoltă și se aliniază trendurilor mondiale”, spune Georgeta Mir, designer și membră de board a Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS).

„Evenimentul este unul  potrivit pentru că nu reușești să mergi la toate brandurile și să îți faci o părere. Aici este cu totul altceva, vezi cum arată ținutele, cum se poartă. Brandurile autohtone trebuie să se promoveze cât mai mult posibil, iar inițiativa de astăzi este una foarte bună în acest sens, pentru că întâlnești atâta lume fericită și împlinită care poartă ținute DININIMĂ”, spune Sanda Diviricean, participantă la eveniment.

Evenimentul a fost organizat sâmbătă, 23 decembrie, de Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

Cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, de-a lungul anilor au fost dezvoltate sau modernizate peste 60 de branduri locale, pentru a se conforma designului și brandingului occidental. Acest suport a impulsionat apariția unei noi generații de mărci locale moderne, care a pus baza unui sector fashion competitiv. Industria modei este vitală pentru creșterea economică a țării în ceea ce privește exporturile, locurile de muncă și dezvoltarea regională. Domeniul este unul dintre cei mai mari exportatori, reprezentând 20% din exporturile totale ale Republicii Moldova. Industria ușoară numără 23.000 de angajați, dintre care 90% sunt femei din mediul rural. Femeile antreprenoare conduc sau dețin aproximativ jumătate din întreprinderi. Afacerile în domeniu sunt dispersate în întreaga țară, ceea ce încurajează dezvoltarea regională.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)