Logo Realitatea.md

Primul weekend din această toamnă ne aduce 13 de evenimente SUPER! Fotbal, festivaluri, târguri de haine... de toate pentru toți!

01 Septembrie 2017, 08:05 // Life
// Autor:  
Natalia Volontir

Primul weekend al acestei toamne ne aduce o mulțime de evenimente frumoase. Pasionații de sport pot participa la o cursă pe biciclete din Chișinău până la Anenii Noi sau la Purcari Wine Run, iar microbiștii pot urmări două meciuri interesante, unul live, pe Stadionul Zimbru, iar altul, la ecran mare, în scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Un alt eveniment așteptat al acestei toamne e și Festivalul Medieval de la Complexul Vatra. Festivalul va dura trei zile, iar organizatorii promit că va fi foarte interesant.

Duminică, în Chișinău, vor avea loc trei târguri de haine, încălțăminte accesorii și... voie bună. Târgurile vor începe toate la ora 10:00, dar, dacă vă dați silința, credem că reușiți să ajungeți peste tot. 

Colaj Realitatea.md

VINERI, 1 septembrie

09:00 La Anenii Noi, pe biciclete

Sporter.md vă invită la un nou tur de ciclism. De această dată, traseul este Chișinău - Anenii Noi - Chișinău. Ora întâlnirii - 8:30, iar ora startului - 9:00. Participanții se vor întâlni la benzinăria Petrol, de pe bulevardul Dacia (lângă “Porțile orașului”). Toți participanții sunt obligați să aibă cască de protecție. 

12:00 Festival Medieval, Complexul etno-cultural din or. Vatra, mun. Chișinău

Festivalul Medieval este un eveniment grandios, ce reflectă istoria sec. XII-XVI, la care participă cluburi de reconstituire istorică și arcași din Republica Moldova și din întreaga Europă. Vizitatorii vor putea admira parada cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în tarabele medievale. 

Festivalul vine cu un vast program artistic. Pe scena mare vor evolua artiști renumiți trupe și band-uri atât din țară, cât și din străinătate. Programul se va încheia cu un spectacol nocturn de excepție cu foc de tabără și fire-show.

Evenimentul va dura trei zile, iar programul în întregime îl puteți vedea pe pagina de Facebook a festivalului. Prețul biletelor: Bilet Uno: 100 MDL; Bilet Duo: 150 MDL; Abonament: 200 MDL.

17:00 Meci de fotbal: FC Zimbru vs FC Codru, Stadionul Zimbru, or. Chișinău

Vino și susține-ți favoriții într-un meci din cadrul Diviziei A, etapa a 8-a. FC Zimbru Chișinău va juca împotriva FC Codru Lozova. Intrarea este gratuită.

13:00 Începe anul școlar împreună cu Iuliana Beregoi, eveniment din cadrul campaniei #WePlayStrong, scuarul Teatrului de Operă și Balet, or. Chișinău

În cadrul evenimentului din scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor avea loc activități fotbalistice și concursuri cu premii. În scuar va fi instalat un teren de fotbal. Surpriza evenimentului va fi participarea echipei naționale feminine împreună cu antrenorul Alina Stețenco.

Activitatea are loc în cadrul campaniei #WePlayStrong, care are drept obiectiv de a transforma fotbalul în sportul feminin de echipă numărul 1 în Europa. Intrarea este liberă.

SÂMBĂTĂ, 2 septembrie

10:30 Master Class culinar: „Mini-Burger”, restaurantul Delice d'Ange, or. Chișinău

O lecție interactivă la care veți învăța a găti mini burgeri. Pentru a participa la eveniment este necesar să vă înregistrați. Costul lecției este de 90 de lei. 

11:00 „Chipurile chipuri” - expoziție comună de portrete, Zspațiu, or. Chișinău

Un eveniment cultural non-profit, organizat cu scopul de a încuraja și promova artiștii locali. „Vă invităm să admirați zeci de chipuri (și ele, chipurile, să vă admire pe voi) la o expoziție comună de artă, la care participă peste zece artiști locali. Vă așteaptă o atmosferă prietenoasă și o variație bogată de stiluri, tehnici și ochi. Expoziția include, dar nu se limitează la: ilustrație, caricatură, pictură și chiar și performance”, spun organizatorii evenimentului. Intrarea este liberă.

15:00 Prelegere filosofică: Despre Eroism, după Bhagavad-Gita, Biblioteca B. P. Hasdeu, or. Chișinău

Asociația Culturală Noua Acropolă în parteneriat cu Biblioteca Centrală B. P. Hasdeu, vă invită la prelegerea filosofică: DESPRE EROISM... după Bhagavad-Gita. Evenimentul va avea loc în sala de lectură germană, etajul II. Intrarea este liberă.

18:00 Transmisiunea meciul de fotbal Moldova - Serbia pe ecran mare, scuarul Teatrului de Operă și Balet, or. Chișinău

Federația Moldovenească de Fotbal invită toți suporterii echipei naționale în scuarul Teatrului de Operă și Balet la transmisiunea LIVE a meciului Serbia și Moldova, pe un ecran uriaș LED. Programul evenimentului va conține și concursuri cu multe premii, activități distractive și sportive și, desigur, transmisiunea Live a meciului Serbia - Moldova. Intrarea este gratuită.

19:00 Film și discuții cu vloggerul Ion Andronache, Cinematograful Buiucani, or. Chișinău

Vloggerul Ion Andronache vă invită la o discuție liberă și sinceră despre experiența pe care o aveți în comunitățile (parohiile) din care faceți parte sau cauzele de ce nu sunteți afiliați la vreo comunitate. În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul  finlandez “Scrisorile către părintele Iacob”. Difuzarea filmului va începe la ora 19:00.

DUMINICĂ, 3 septembrie

10:00 Purcari Wine Run 2017, Chateau Purcari, r. Ștefan Vodă

O cursă splendidă pe teren accidentat, pe cel mai mare teritoriu vinicol din Moldova - Purcari. Participanților Purcari Wine Run le va fi pusă la dispoziție o cursă trail cu distanța de 10 km. Vă așteaptă reliefuri frumoase, altitudini, teren imprevizibil și mulți struguri. La fiecare doi kilometri vor fi puncte de alimentare denumite în cinstea celor mai populare soiuri de poamă: Sauvignon, Chardonnay, Pinot Grigio, Rose, unde sportivii își vor putea restabili forțele cu fructe, apă și, desigur, vin.

Toți cei care vor ajunge la linia de finiș vor primi și o medalie comemorativă. Cine va fi în forță după cursă, va avea posibilitatea să meargă într-o excursie prin complexul Purcari, dar și să deguste vinurile exclusive ale Chateau Purcari.

10:00 Vintage Bazaar, restaurantul Moldovița, or. Chișinău


La târg veți găsi hăinuțe pentru toată familia: rochiţe de toamnă, scurte, pulovere, fustițe, bluzițe, toate în culori vii, multă dantelă, pălării, bijuterii, eşarfe elegante, cei mai cool pantofi şi cele mai funky genţi, lucruşoare făcute de mânuţe iscusite ș.a. Intrarea este liberă.

10:00 Târg de caritate cu Lilu, restaurantul Pani Pit, or. Chișinău

Iată ce spun organizatorii despre eveniment: „Dincolo de dorința de a contribui la dezvoltarea industriei ușoare din țară, cea economică, dar și pentru a crea locuri de muncă acasă - întotdeauna ne-am asumat și responsabilitatea socială, care vine odată cu statutul pe care îl au companiile noastre. Iată de ce nu am putut trece cu privirea cazul relatat de Lilu, cel al Tatianei, o mamă singură din Sîngerei, care are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Crește singură 2 copii, unul dintre care suferă de paralizie cerebrală, fără a avea un acoperiș sub care să-și îngrijească copiii. Lilu a făcut un apel la solidaritate pentru a ajuta tânăra mamă. Povestea ei o puteți afla aici”.

Brandurile autohtone: Georgette, Creme Brulee by Velitextil-Plus și Etnika vă așteaptă cu piese din cele mai recente colecții, dar și REDUCERI la colecțiile precedente, iar din fiecare cumpărătură efectuată - 10% vor fi direcționați spre cazul Tatianei.

13:00 Yard Sale, Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, or. Chișinău

Organizatorii vă invită să savurați ultimele fructe de sezon și să vă umpleți garderoba de toamnă: „Dansăm, cântăm hiturile anilor 80-90, zâmbim, râdem și facem noi prieteni. Toate astea la Yard Sale! Aici este permis totul, chiar și să rogi Dj-ul să pună piesa ta preferată și s-o cânți împreună cu prietenii”. Intrarea se va face prin muzeu sau vivariu și va fi de 50 de lei. Primii 10 vizitatori, în uniforma școlară sovietică originală, trec gratis.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 -0.1152%
USD USD 16.9234 -0.3275%
RUB RUB 0.2988 -0.5657%
RON RON 4.4553 -0.0919%
UAH UAH 0.5879 -0.9602%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile