Logo Realitatea.md

Probe AUDIO! Igor Grosu și Veaceslav Galoi discută despre finanțarea PAS. Reacția formațiunii: O conversație obișnuită

08 Noiembrie 2016, 19:01 // Politica

După publicarea unor documente privind oferirea a circa 300 de mii de lei, donație de la compania „Dufremol” formațiunii PAS și confirmarea acestui fapt de către primarul de Orhei, Ilan Șor, tot el proprietar al companiei, bloggerul Eugen Luchianiuc publică și o înregestrare audio care ar releva despre înțelegerile între Veaceslav Galoi, care a trasferat banii pe contul formațiunii și secretarul general al PAS, Igor Grosu, trezorier al formațiunii. De altă parte, PAS a menționat într-un comunicat că materialul audio publicat reprezintă „o conversație obișnuită” între Igor Grosu și „o persoană care a vizitat sediul PAS”.

Bloggerul Eugen Luchianiuc, care a scos la iveală acest fapt, a mai publicat astăzi unele informații cu privire la acest caz, în care publică și două convorbiri în care, potrivit lui, se aud Igor Grosu și Veaceslav Galoi, datate cu 3 și 7 noiembrie.

„Cei doi discută despre cecurile prin care acesta a virat banii către #pas, se poate observa că Grosu le accepta cu drag și se sfătuiește cu omul cu antecedente penale cum să facă mai departe diferite escrocherii financiare de campanie, cum să mute banii prin diferite firme, cum să păcălească CEC-ul prin faptul că se donează la partid întâi banii, nu la Maia Sandu, că partidul e verificat de două ori pe an, dar candidatul zilnic. Discută cum să facă ilegalități. Asta omul numărul doi din #pas, partidul despre care Maia Sandu ne spune că are doar finanțări legale de la oameni onești și că acolo lucrează doar voluntari”, scrie Luchianiuc.

De altă parte, membrii PAS se declară martori a „continuării liniei de atac lansate cu participarea lui Ilan Șor, al cărui consilier este Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon”. În context, formațiunea vine cu unele precizări potrivit cărora materialul audio publicat reprezintă o conversație obișnuită între Igor Grosu și o persoană care a vizitat sediul PAS, conversații de care reprezentanții PAS au „cu sute de persoane în fiecare zi, în special atunci când trebuie explicată procedura de donație pentru partid”.

„Înregistrările publicate pe rețelele sociale au fost realizate, din punctul nostru de vedere, pe căi ilegale. Depunem o plângere la poliție și procuratură pe marginea acestui caz. Precizăm că persoana care a fost la sediul PAS și care nu s-a prezentat nu coincide cu cea din imaginea oferită de bloggerul de tristă faimă ca fiind interlocutorul lui Igor Grosu”, se mai menționează într-o reacție a Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Conversația demonstrează că cetățeanul din înregistrare este un provocator ordinar trimis cu intenția de a ne denigra. Noi nu am acceptat serviciile acestuia. Amintim că verificarea ulterioară a arătat că respectivul cetățean are probleme de integritate și PAS a returnat sumele primite”, se mai arată în comunicat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile