Logo Realitatea.md

Problemele rezidenților din cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești", analizate de către MEI

01 August 2018, 14:26 // Economie

Dificultățile rezidenților Aeroportului Internațional Liber „Mărculești" au fost discutate astăzi la Ministerul Economiei și Infrastructurii, în cadrul unei ședințe cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, analizând provocările, identificând soluții de depășire a acestora și totodată, au fost stabilite oportunitățile de dezvoltare a Aeroportului.

Foto Simbol

Printre subiectele discutate în cadrul ședinței au fost necesitatea reparării și întreținerii pistei, respectarea Regulamentului de acces privind sistemul autorizat de trecere pe teritoriul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești", lipsa pazei aeronavelor pe teritoriul aeroportului, prețurile de locațiune nejustificate, lipsa accesului la depozitul vamal, comunicarea defectuoasă cu administrația aeroportului, precum și necesitatea specialiștilor certificați de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, până la sfârșitul lunii august, va avea loc o nouă ședință cu rezidenții Aeroportului Mărculești, pentru menținerea unui dialog constructiv. La ședința următoare vor fi analizate măsurile întreprinse și propunerile venite de la rezidenți. Totodată, ministrul a îndemnat reprezentanții companiilor să se implice și să vină cu propuneri concrete de îmbunătățire a situației și de dezvoltare a Aeroportului Mărculești.

„Ne dorim ca lucrurile să meargă bine în cadrul Aeroportului Mărculești, pentru ca să reușim să atragem noi rezidenți. Trebuie să depunem eforturi comune pentru dezvoltarea Aeroportului, modernizarea infrastructurii, crearea condițiilor bune de activitate. Astfel, vom deveni competitivi și atractivi pentru investitorii străini", a punctat Gaburici.

De menționat că, în prezent, în cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești" își desfășoară activitatea opt rezidenți.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile