Logo Realitatea.md

Procedura de introducere pe piață a produselor industriale va fi reglementată de tehnici noi, ajustate la cele europene

13 Aprilie 2018, 11:55 // Economie

Executivul a aprobat astăzi modificările și completările în unele hotărâri ale Guvernului  privind activitatea de reglementare tehnică pentru introducerea pe piață a produselor industriale.

Foto Simbol

Proiectul Hotărârii de Guvern are drept scop alinierea prevederilor Reglementărilor tehnice naționale la acquis-ul european. „Ținând cont de ultimele modificări și completări efectuate în actele normative în domeniu, vor fi actualizate și stabilite noi prevederi cadru, referitor la utilizarea marcajului de conformitate SM, pentru perioada tranzitorie, până la data intrării în vigoare a Acordului privind evaluarea conformității și acceptarea produselor industriale, ori până la data aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană", a precizat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Astfel, se modifică unele reglementări tehnice pentru produsele industriale, în special pentru mașinile industriale și instalațiile pe cablu care transportă persoane, dar și pentru punerea la dispoziție pe piață a recipientelor simple sub presiune, a mijloacelor de măsurare, a echipamentelor electrice destinate utilizării în cadrul unor limite de tensiune, a echipamentelor privind siguranța jucăriilor, a aparatelor consumatoare de combustibili gazoși etc.

Proiectul are ca obiectiv evitarea interpretărilor eronate ce țin de activitatea organismelor de evaluare a conformității și procedurii de recunoaștere în vederea notificării a acestora.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile