Logo Realitatea.md

Procuratura Chișinău, despre deflagrația din sect. Rîșcani: Se presupune cine este vinovatul, dar nu sunt suficiente dovezi

09 Octombrie 2018, 10:29 // Societate

Procesul penal pornit în cazul exploziei de pe bulevardul Moscova a trecut într-o cauză penală deschisă pe fapt. Procurorii sunt la etapa investigațiilor pentru a stabili persoana sau persoanele vinovate.

Chiar dacă există presupuneri în privința persoanei vinovate de explozie, nu sunt suficiente dovezi pentru a înainta învinuirea. Declarația a fost făcută pentru IPN de către șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

Potrivit procurorului, urmărirea penală pe acest caz se desfășoară în baza articolului 149 din Codul Penal: lipsirea de viață din imprudență, care se pedepsește cu închisoare de până la 6 ani și articolul 293: încălcarea regulilor de evidență, păstrare, transportare și folosire a substanțelor ușor inflamabile sau corozive, care se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 (42.500 de lei) la 1.350 de unități convenționale (67.500 de lei), muncă neremunerată în folosul comunității sau cu închisoare de până la 3 ani.

Procuratura municipiului Chișinău a dispus mai multe expertize pentru constatarea motivelor exploziei, printre care și expertiza buteliei cu gaz identificate la locul deflagrației.

Patru oameni, inclusiv un copil de 4 ani, au murit în urma deflagrației din seara de 6 octombrie. La Institutul de Medicină Urgentă, rămân internate trei persoane: tânăra de 33 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, o femeie cu diferite traumatisme și un pompier rănit în timpul intervenției la fața locului.

Actualmente, continuă să activeze celula de criză. Peste 100 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului General al Poliției, ai Departamentului Trupelor de Carabinieri, împreună cu membri ai autorităților publice locale, lichidează consecințele.

CITEȘTE ȘI:

Șocul prin care au trecut sinistrații de pe bd. Moscova le-a creat probleme de sănătate. 16 persoane s-au adresat la medici cu reacții la stres

Cei doi soți, care au murit în urma exploziei din sect. Rîșcani, ar fi cetățeni ai Israelului

Femeia care a murit, împreună cu copilul ei de 4 ani, în explozia de pe bd. Moscova, era profesoară la Universitatea „Ion Creangă”

Care este starea de sănătate a proprietarei apartamentului unde s-a produs explozia și a pompierului rănit în operațiunea de salvare

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4029 0.5050%
USD USD 17.1244 -0.0455%
RUB RUB 0.2588 1.1333%
RON RON 4.0932 0.5626%
UAH UAH 0.6301 0.1590%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile