Logo Realitatea.md

Procuratura Chișinău nu va începe urmărirea penală pe numele lui Radu, Grozavu și Codreanu. Ce spun liberalii (DOC)

12 Februarie 2018, 11:41 // Societate

Procuratura municipiului Chișinău nu va începe urmărire penală în privința primarului interimar al capitalei Silvia Radu și a viceprimarilor Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu, potrivit unui răspuns oficial la sesizarea vicepreședintelui Partidului Liberal Valeriu Munteanu. 

Astfel, potrivit adjunctului procurorului șef al municipiului Chișinău Adrian Popenco, oamenii legii nu au găsit coponenta de infracțiune în faptele sesizate de Valeriu Munteanu. 

La rândul său liberalul susține că va ataca în instanța de judecată actul emis de procurori.

„În cel mai scurt timp, vom ataca în instanța de judecată actul emis de procurori, realizându-ne astfel dreptul legal și obligația morală de a reîntoarce Primăria municipiului Chișinău locuitorilor acestuia, ori astăzi capitala, fără nici un drept, este pe mâinile Partidului Democrat și a Partidului Socialiștilor”, a comentat Valeriu Munteanu.

Doc: Facebook/Valeriu Munteanu

Amintim că, Partidul Liberal a depus toamna trecută un denunț la Procuratura Generală pe numele Silviei Radu, a lui Nistor Grozavu și a lui Ruslan Codreanu, cărora le incriminează „uzurparea de calități oficiale” și „infracțiuni de samovolnicie”.

Ulterior, oamenii legii au emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale, care a fost mai apoi contestată de liberali

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile