Logo Realitatea.md

Procuratura i-a răspuns liderului PAS: Nu există motive pentru a-l trage la răspundere pe Igor Dodon (DOC)

21 Septembrie 2017, 16:35 // Politica

Procuratura Generală a venit cu un răspuns la solicitarea liderului PAS, Maia Sandu, în care este menționat că nu există motive pentru a-l trage la răspundere juridică pe Igor Dodon. Asta se arată în scrisoarea expediată de procurorul șef  al Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății, Alexandru Nichita către Maia Sandu. Asta după ce, acum câteva săptămâni, Partidul Acțiune și Solidaritate a solicitat procuraturii tragerea lui Dodon la răspundere penală pentru „tradare de patrie” și „acțiuni intenționate îndreptate spre ațâțarea vrăjbiei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice, rasiale sau religioase”.

Privind participarea lui Igor Dodon la concertul din Comrat și felciitarea liderului de la Tiraspol, Procuratura susține că aceasta nu este o acțiune ce atentează la inviolabilitatea teritorială a Republicii Moldova. Totodată, în document e menționat că președintele se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului.

„În timp ce libertatea de exprimare este importantă pentru toți, ea este, îndeosebi, importantă și pentru un reprezentant ales al poporului. Doar încălcările foarte grave, precum cele care pun în pericol real pluralismul politic sau principiile democratice fundamentale, ar putea justifica ingerința autorităților publice”, se arată în document referitor la o decizie a CEDO.

Liderul PAS și-a exprimat nemulțumirea privind răspunsul Procuraturii Generale, astfel, aceasta a subliniat că e revoltator faptul că „Procuratura îi sare în apărare cetăţeanului Igor Dodon şi nu găseşte nimic incriminatoriu în activitatea acestuia”.

„Este foarte grav că procuratura legitimează astfel acțiunile anti-populare și anti-naționale ale lui Dodon”, a declarat aceasta. 

Realitatea.md amintește că pe 29 august curent, PAS a depus la Procuratura Generală denunțul împotriva lui Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9077 0.0000%
USD USD 16.7678 0.0000%
RUB RUB 0.2950 0.0000%
RON RON 4.4858 0.0000%
UAH UAH 0.6262 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
05 feb, 09:27 //

SCANDALOS! Radu spune că l-a prins pe Moldovanu ospătându-se la Spitalul nr. 1: „N-am văzut așa chef în viața mea”. Reacția șefului de la Sănătate (VIDEO)

13 feb, 09:26 //

UPDATE: Șapte persoane, reținute în total, după ce CNA și procurorii anticorupție „au răscolit” probe prin Primăria Capitalei (VIDEO)

02 feb, 15:00 //

Foto simbol: Deschide.md Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

09 feb, 18:01 //

Interceptările AUDIO dintre medicii și agenții de vânzări de medicamente, reținuți azi de CNA! „Și «denghi», fa, 200 de lei?”

09 feb, 13:07 //

Foto simbol UPDATE: Se înțelegeau între ei, ca să scoată bani „negri”. 20 de angajați în domeniul sănătății riscă pușcărie!

15 feb, 11:40 //

LIVE! Declarația președintelui PCRM, Vladimir Voronin de la tribuna Parlamentului

03 feb, 15:16 //

Accident grav cu implicarea unui BMW, pe traseul Chișinău-Dubăsari: Un polițist, tamponat violent (FOTO)

26 ian, 14:57 //

Foto simbol EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare despre ilegalitățile din Bălți: Dovezi cu implicarea lui Renato Usatîi la organizarea referendumului (VIDEO/AUDIO)

22 ian, 10:23 //

Foto: Facebook Jurnalista rusă, oprită pe Aeroportul din Chișinău, despre situația din R. Moldova: „Țara copiilor părăsiți!” (VIDEO)

29 ian, 09:18 //

Foto: crimemoldova.md O mașină a Primăriei Chișinău, zărită lângă blocul în care locuiește o șefă aflată în concediu de maternitate. Silvia Radu a investigat cazul (VIDEO)